Így tanítják gyűlöletre a gyermekeket - képekkel

Infostart
2007. február 5. 05:17
A gyermekek agymosása Iránban már ötéves korukban megkezdődik, a kisiskolásoknak írt könyvek a nyugati országok és a zsidók gyűlöletére tanítanak, valamint dicsőítik az öngyilkos merénylőket - írja a Sun angol napilap iráni tankönyveket ismertetve.

Az egyik könyvben például egy rajzsorozat látható, amelyen egy kövér, visszataszítónak ábrázolt, "fertőzőnek" nevezett zsidó figurát megvernek, majd kiűznek a városból a helyi muszlim lakosok.

Egy másik, nyolcévesek számára készített olvasókönyvben a védelmi készség címszó mellett egy fénykép látható, amelyen egy kisfiú céloz egy páncéltörő rakétával.

Más képeken mártírnak jelentkező kisfiúk és csadorba öltözött, Kalasnyikov gépkarabélyt tartó kislányok láthatók. (A képekért kattintson ide.)

Az olvasmányok a nyugati világot, benne jelentős részben Nagy-Britanniát teszik felelőssé a világ jelenlegi problémáiért: "Anglia különböző eszközöket használt a megtévesztéstől a gyilkosságig és a tömegmészárlásig, míg végül megszerezte egész Indiát".

A könyvek kijutottak Iránból, és egy izraeli békekutató intézet fordította le őket angolra.

Az intézet igazgatója elmondta: az iráni oktatási rendszer a gyerekeket háborúra és mártíromságra készíti fel. Leckét kapnak a gyűlöletből, és a bekerítettség érzete alakul ki bennük a könyvek hatására.