Nyugdíjas felesége mentette meg a vadállattól

Infostart
2007. január 27. 06:38
Feleségének köszönheti szinte hihetetlen megmenekülését egy 70 éves amerikai férfi, akit egy puma támadott meg Kalifornia egyik nemzeti parkjában.

Az ötvenedik házassági évfordulójukat februárban ünneplő házaspár a Prairie Creek Redwoods parkban túrázott, amikor a nagy testű ragadozó leteperte a földre a férfit, és az arcát kezdte marcangolni.

Felesége, a 65 éves Nell Hamm a keze ügyében lévő vastag fahasábbal kezdte püfölni az állatot, majd a még mindig földön fekvő férje tanácsát megfogadva egy tollat vett elő zsebéből és megpróbálta a puma szemébe döfni.

Miután ez nem sikerült - eltört a toll - ismét a fahasáb után nyúlt, és végül sikerült elkergetnie az éhes ragadozót.

Ekkor az arcán erősen vérző férfi fel tudott állni, és feleségére támaszkodva egy ösvényhez botorkált, ahol megvárták, amíg egy parkőr arra sétál.

A férfit ezután kórházba szállították, ahol ellátták a sebeit, és plasztikai műtéten esett át, az ajkait például újra az arcához kellett erősíteni.

"Semmi kétség afelől, hogy Hamm úr életét a felesége mentette meg" - jelentették ki az eset után a parkőrök, akik lezárták a parkot, és vadászokat hívtak. Utóbbiak eddig két pumát lőttek ki a támadás közelében.