Egészségesebb ételek a XI. kerületi gyerekek tányérján

Infostart
2007. január 25. 05:15
Tovább bővítik a reformétrendet azokban a XI. kerületi iskolákban és óvodákban, amelyekben már egy éve csak az egészségmegőrző reformkonyha szerint készítik az ételeket. Olyan új desszertet vezetnek be, amely kizárólag aszalt gyümölcsből, magvakból, lisztből és tojásból készül.

Magyarországon elsőként vezette be egy évvel ezelőtt a reformétkeztetést az iskolákban és óvodákban a XI. kerületi önkormányzat.

Kezdetben csak a főmenü készült a reformkonyha szerint, azonban februártól már a hagyományos, répacukorból készült süteményt is felváltja egy új desszert.

Ezt az édessget szeretné bevezetni a Budai Sport Általános Iskola is - mondta el az intézmény igazgatója.

Kiss Mihály hozzátette: a cél az, hogy a gyerekek olyan ételeket fogyasszanak, amelyeket a szervezetük könnyen fel tud dolgozni.

A teljes reformétkeztetés bevezetése nagyon költséges, mintegy harminc százalékkal drágítja a diák közétkeztetést.

Az évente 150 milliós többletet a kerületi önkormányzat átvállalja a szülőktől.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást