Ráfaragott a Coca Cola a nindzsára - videó

Infostart
2007. január 24. 06:05
Visszavonta hirdetését és kártérítést fizet a Coca Cola, miután elismerte, hogy jogtalanul használta fel egy brit együttes zenéjét és animációját egyik hirdetésében.

A 7 Seconds of Love (A szerelem hét másodperce) nevű brit együttes azt állította, hogy az üdítőipari óriáscég az engedélye nélkül használta a Ninja című dalukat, valamint a hozzá készült videoklipet.

A megbeszélések után a Coca Cola elismerte a jogsértést, visszavonta a korábban Dél-Amerikában sugárzott hirdetését, és kártérítést is fizet az együttesnek, ennek összegét azonban nem hozták nyilvánosságra.

"Kedvező megállapodásra jutottunk" - jelentette ki Joel Veitch, a banda frontembere, hozzátéve: a pénzt részben jótékonysági szervezeteknek juttatják, részben az együttesre költik.

A 7 Seconds of Love vezetője kiemelte: korábban nem volt pénzük arra, hogy igazán jó körülmények között dolgozzanak, most azonban egy fantasztikus stúdióban, kiváló szakemberekkel zenélhetnek. Azt tervezik, hogy újra felveszik a Ninját.

Joel Veitch arról is ismert, hogy ő végzi a rathergood.com honlap kreatív munkáját. A honlap az animációiról vált ismertté, amelyekben kismacskák és más állatok szerepelnek.