Hihetetlen, de igaz: divatba jött a lóhús

Infostart
2007. január 24. 10:27
A francia konyha mindig is híres volt a különleges ízeiről. Most is egy ételkülönlegességgel próbálják a turistákat megnyerni: a legrangosabb éttermek lóhúsból készítik ételeiket.

A lóhús nemcsak egészséges és különleges, hanem megfelelő helyettesítője lehet a sertésnek, a marhának és a báránynak is - hirdetik a portékájukat a főszakácsok és a hentesek.

A húsételekkel ellenőrzésével foglalkozó franciaországi hivatal beszámolója szerint egyre nagyobb mennyiségben értékesítik a lóhúst a kifejezetten erre kialakított húsáruházak.

A legnagyobb felvásárlók a vendéglátók, amelyek főleg azokat a turistákat próbálnak becsalogatni éttermeikben, akiknek saját országában nem szerezhető be a húskülönlegesség. Amerikában vagy Nagy-Britanniában például egyáltalán nem szokás lóhúst fogyasztani.

A szakácsok szinte bármilyen húsételt elkészítenek a lóból. Az állat húsa igen egészséges, hiszen alacsony a zsírtartalma, de sok vasat tartalmaz.

Bár a termék most kezd elterjedni, az első lóhús áruház 1866-ban nyílt meg Párizsban.