Elvesztette karját, leégett az arca, de feleségül vette szerelmét

Infostart
2007. január 22. 10:05
Noha Irakban rendkívül súlyos sebesüléseket szenvedett, és sokáig az élete is veszélyben volt, az amerikai tengerészgyalogságnál szolgáló Ty Ziegel feleségül vette menyasszonyát. A többé-kevésbé happy enddel végződő történet fejleményeiről nagy terjedelemben számolt be a pozitív iraki történeteknek igencsak híján levő angolszász sajtó.

Ty Ziegel részt vett Irak 2003-as lerohanásában, és a tengerészgyalogság kötelékében később is a közel-keleti országban állomásozott. Egységével a szíriai határ mellett járőröztek, amikor járművük mellett bomba robbant.

A 24 éves fiatalember súlyos sérüléseket szenvedett. Egyik karját teljesen elveszítette, és a másik kezén is csak két ujja maradt, később az egyik nagylábujját ültették át a hüvelykujja helyére.

Orra és fülei leégtek a robbanásban, egyik szemére megvakult, koponyájának felső részét pedig el kellett távolítani, és belevarrták a saját zsírszövetébe, hogy életképes maradjon a későbbi visszahelyezésig. Addig is műanyaggal pótolták a koponya hiányzó részét.

"Furcsa faszén színe volt, de hasonlított magára" - emlékezett vissza a férfi menyasszonya, a 21 éves Renee Kline, amikor elsőször látta vőlegényét sebesülten.

Ty Ziegel szemtanúja volt számos esetnek a texasi kórházban, amikor súlyosan sebesült katonákat ejtettek barátnőik, vagy a katonák küldték el kedvesüket, hogy elébe menjenek a szakítás fájdalmának.

Ebben az esetben azonban másképp történt, és az Illinois állambeli fiatalok októberben összeházasodtak.

Noha a menyasszony anyja szinte sokkot kapott, amikor megtudta, mennyire súlyosak a fiú sérülései, de ma már biztos abban, hogy sohasem válnak el.

A pár azt tervezi, hogy hamarosan gyermeket vállal.