Százmilliókért vett skóciai víkendházat a popsztár - képpel

Infostart
2007. január 18. 06:15
A Skót Felföldön vásárolt egy kastélyt Bob Dylan és öccse. A testvérek 2,2 millió fontot, azaz mintegy 843 millió forintot fizettek Aultmore House-ért.

A nemesi kúria Nethy Bridge település közelében, a Cairngorms-hegység lejtőin fekszik, Skócia északkeleti részén, a birtokhoz 25 hektár erdő is tartozik.

Az énekes tavaly nyáron egy hetet töltött a legmagasabb szinten jegyzett kastélyban, ahol egy szobát egy éjszakára 3 ezer fontért (115 ezer forint) lehetett kibérelni. A XX. század elején épített házban egyébként tíz hálószoba van.

A kúriát értékesítő ügynökség elismerte, hogy Bob Dylan egyik családtagja vette meg Aultmore House-t (klikk az angol nyelvű honlapért). Magát Bob Dylant egyébként tavaly nyár óta nem látták, öccsét David Zimmermant viszont igen.

Noha Bob Dylan (eredeti neve Robert Allen Zimmerman) szenvedélyes golfjátékosnak számít, semmi nem garantálja, hogy felveszik a helyi golfklubba.

Jack McCool, az Abernethy klub pénztárosa elmondta: "Mint mindenki másnak, Dylan úrnak is írásban kell a kérelmét benyújtania, amit a bizottság vizsgál majd meg."