Eső biztosan, havazás talán lesz

Infostart
2006. december 19. 07:20
Túlnyomóan borult idő várható, legfeljebb délután szakadozik fel északon a felhőzet. Délen és nyugaton többfelé várható eső, amelyet a déli óráktól havas eső, havazás vált fel. Az északi szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet délután 0, +4 fok között alakul, késő este -3, +2 fok valószínű.

Kedd estig eleinte túlnyomóan borult idő lesz, majd csökken a felhőzet. Kezdetben kisebb eső, hószállingózás előfordulhat. A megélénkülő északi szél időnként megerősödik. A hőmérséklet késő este 0, kedd hajnalban -1, -2 fok körül alakul.

Kedd éjszaka túlnyomóan borult lesz az ég. Kisebb eső, havas eső kialakulhat. A köd az éjszakai órákban megszűnik, de továbbra is párás marad a levegő. Az északi szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, -2 fok körül alakul.

Az elkövetkező három napban északi áramlással váltakozó nedvességtartalmú, hideg léghullámok érkeznek a Kárpát-medencébe. Átmenetileg tovább csökken, majd gyakran megnövekszik a felhőzet. Szórványosan várható zápor, hózápor.

A hét legvégétől egyre párásabb lesz a levegő, a köd egy része tartósan megmarad, ködszitálásra számítani lehet. A gyakran élénk, olykor erős északi szél csak a jövő hétre gyengül. Éjszakánként fagyni fog, és napközben is hideg időre lehet számítani.