Mókusragut vagy rostélyos rókát parancsol?

Infostart
2006. december 17. 08:36
Ismét meglepő ötlettel állt elő Jamie Oliver: a sztárszakács produkciós vállalkozása egy olyan műsort készít, amely azt mutatja be, hogyan lehet az utakon elgázolt állatokból ízletes ételeket készíteni.

A Road Kill Cafe című műsorban Fergus Drennan mutatja be, hogyan kerülhet egy állat a balesettől számított egy napon belül az asztalra. A példák között a Nagy-Britanniában honos állatok szerepelnek majd, például a róka, a sün, a borz, az őz és a mókus.

A neves éttermeknek alapanyagokat válogató és szállító szakember önmagát vegetáriánusnak tartja, aki csak az elgázolt állatok húsát eszi meg, mivel azokat nem szándékosan ölik meg.

Fergus Drennan kenti lakóhelyén a helyiek számára expedíciókat is szervez, amelyen a tengerpartokon, az erdő aljnövényzetében és az utak mellett talált alapanyagokból készült ételeket is felszolgál.

A szakember honlapján a balestekből származó élelmet frissnek, helyinek, szezonálisnak, és tápanyagokban rendkívül gazdagnak nevezi.

Az egyik állatvédő szervezet azonban figyelmeztette a műsor készítőit, hogy ne lépjék át a törvényesség határait, hiszen a szarvasokat és a borzokat védik a jogszabályok, utóbbinak birtokolni sem szabad semmilyen részét.