A Road Kill Cafe című műsorban Fergus Drennan mutatja be, hogyan kerülhet egy állat a balesettől számított egy napon belül az asztalra. A példák között a Nagy-Britanniában honos állatok szerepelnek majd, például a róka, a sün, a borz, az őz és a mókus.
A neves éttermeknek alapanyagokat válogató és szállító szakember önmagát vegetáriánusnak tartja, aki csak az elgázolt állatok húsát eszi meg, mivel azokat nem szándékosan ölik meg.
Fergus Drennan kenti lakóhelyén a helyiek számára expedíciókat is szervez, amelyen a tengerpartokon, az erdő aljnövényzetében és az utak mellett talált alapanyagokból készült ételeket is felszolgál.
A szakember honlapján a balestekből származó élelmet frissnek, helyinek, szezonálisnak, és tápanyagokban rendkívül gazdagnak nevezi.
Az egyik állatvédő szervezet azonban figyelmeztette a műsor készítőit, hogy ne lépjék át a törvényesség határait, hiszen a szarvasokat és a borzokat védik a jogszabályok, utóbbinak birtokolni sem szabad semmilyen részét.