A szexuális felvilágosítást nem lehet elég korán kezdeni

Infostart
2006. október 19. 08:28
Brit kutatók szerint manapság sokkal hamarabb kell szexuális felvilágosítást adni a gyermekeknek, mint 50 vagy 100 évvel ezelőtt.

A fiataloknak manapság sokkal több szociális problémával kell szembenézniük, ráadásul ezek hamarabb jelennek meg a gyermekek életében. Ilyen lehet az alkoholfogyasztás, vagy a szexuális élet.

A Liverpooli Egyetem felmérése szerint ma sokkal nagyobb a távolság, a pszichikai pubertáskor, azon kor, amikor a fiatalok már képesek döntéseket hozni magukról, és a fizikai serdülőkor, azaz a test változásai között.

A serdülőkori problémákkal a legtöbb fiatal már hamarabb találkozik, mint hogy felvilágosítást kapna róluk. Ezért lesznek sokan erőszakos cselekmények áldozatai, vagy élnek szexuális életet anélkül, hogy védekeznének.

A szakértők szerint még inkább oda kell figyelni a szegények lakta vidékekre, ahol a fiatal korban sokkal korábban szülnek, nagyobb a szaporulat, és igen gyakori, hogy a gyermekek apa nélkül nőnek fel.

Az nem állítható egyértelműen, hogy szoros kapcsolat van a szegénység és a korai érés között, az viszont már valószínűbb, hogy az apa nélkül nevelkedő gyermekek hamarabb lépnek serdülőkorba.