Veszélyben a számítógépek - mit tegyünk?

Infostart
2006. szeptember 26. 14:48
Másodszor rendezték meg Magyarországon az Informatikai Biztonság napját, olyan külföldi szaktekintélyek részvételével, mint Marcus Ranum, a proxy tűzfal atyja. Keleti Arthur, az ICON számítástechnikai cég IT biztonsági igazgatója az InfoRádióban elmondta: nagyobb ráfordításra lenne szükség a számítógépek biztonsága érdekében.

A szakember szerint a vállalkozások valamivel érzékenyebbek az információbiztonságra, mint az állami szektor, mivel ott az információk a cégvagyon részét képezik.

Keleti Arthur úgy látja: mindenki számára szükséges lenne a tűzfal- és vírusirtó-programok használata, ahogyan az emberek az ajtójukra is zárat szerelnek, noha ez is pénzbe kerül.

Az IT biztonsági igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy az informatikai cégek szinte képtelenek tervezni, mivel az állami szektor megrendelései - amelyek a piac meghatározó részét jelentik - évről-évre nagymértékben változnak, a költségvetés helyzetétől függően.

Mi tudjuk, hogy az állami informatikai rendszerek jelentős veszélynek vannak kitéve, de nem tehetünk semmit az ellen, ha nem szánnak elég pénzt a védekezésre - tette hozzá.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást