Sírba viszi a magyar férfiakat a stressz

Infostart
2006. szeptember 13. 06:38
A magyar férfiak egyharmada nem éri meg a 65 éves életkort, az aktív népesség rossz testi és lelki állapota miatt pedig rontja a magyar munkaerő versenyképességét - mondta az InfoRádiónak a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének igazgatója.

Kopp Mária közölte: a férfiaknak csak a 64 százaléka éri meg a 65 éves életkort, ami mutatja, milyen rossz egészségügyi állapotban vannak a magyar férfiak.

Pedig 65 év felett, amikor már többen mennek el orvoshoz, nemzetközi összehasonlításban is elfogadhatók az életkilátások - tette hozzá.

A szakértő kiemelte, hogy az aktív korosztály rossz egészségügyi állapotában nagy szerepet játszik a krónikus, tartós munkahelyi stressz, amely egyaránt rontja az emberek lelki és fizikai állapotát.

A versenyképességet is rontja

Magyarországon ötven százaléknál kevesebben tartják jónak az egészségügyi állapotukat.

A rossz fizikai-szellemi egészség miatt pedig sokan nem tudnak nyolc órát koncentrálni, hatékonyan dolgozni. Ott vannak ugyan fizikailag a munkahelyen, de csak töredékét tudják nyújtani annak a teljesítménynek, amire egészségesen képesek lennének.

A munkaerő minősége emiatt Magyarországon sokkal rosszabb, mint a legtöbb uniós országban, ami rontja az ország versenyképességét is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást