Töltöttparadicsom-variációk ...

Infostart
2006. szeptember 9. 12:23
... végtelen számban léteznek, az egészen egyszerűektől a bonyolultan rafináltakig. Töltés előtt a paradicsomokat megmossuk, és mindegyikről egy-egy kalapot levágunk. Magos belsejüket kikaparjuk, megsózzuk, és amíg a belevaló elkészül a szemeket üregükkel lefelé rácsra, borítjuk

A sajtos töltelékhez kecskesajtot finomra vágott zöldfűszerekkel és felaprított olívabogyóval összekeverünk. Sózzuk, borsozzuk, a tetejére pedig lilahagymakarikákat fektetünk.

A padlizsános, húsos töltelékhez egy-egy padlizsánt és paprikát apró kockákra vágunk, olajon meg pirítjuk, majd ugyancsak fel aprított csirkesültet adunk hozzá. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük

Az avokadós, rákos töltelékhez egy-két avokadót meghámozunk, kimagozunk, húsát villával összetörjük. Sóval, borssal Tabasco mártással ízesítve turmixoljuk. Egy doboz konzervrákot lecsöpögtetünk, és tejszínnel ugyancsak leturmixoljuk. A paradicsomokat félig az avokadós, félig a rákos krémmel töltjük meg.