Koktélként kínálható leves...

Infostart
2006. szeptember 9. 12:26
... készülhet paradicsomból meleg nyárvégi napokon. E heti ajánlatunk a nevét arról a Margarita koktélról kapta, amit a tequila fogyasztásának elterjedésekor egy bármixer valahol Kaliforniában a kedveséről nevezett el. Az eredeti Margaritában ugyan nincs paradicsomlé, de van tequila és citromlé, minként levesünkben is.
Paradicsomos Margarita leves

Hozzávalók:
10 dkg szárzeller
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál paradicsompüré
60 dkg jó érett paradicsom
2 dl erőleves
fél citrom leve
csipetnyi cukor
só, frissen őrölt bors
3 evőkanál tequila mexikói agávé nővényből készített párlat
a díszítéshez: tortillacsipsz és szárzeller zöld

A zellerszárakat lehántoljuk, majd apróra daraboljuk. Az olajat megmelegítjük, és a zellert és a paradicsompürét kevergetve átsütjük benne, ezután a cikkekre vágott paradicsomot is hozzáadjuk, és 5 percig pároljuk. Az erőlevessel felengedjük, és kis lángon kb. 25 percig főzzük. Szitán átszűrjük és a citromlével, cukorral, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. A tequilát beleöntjük, és legalább egy órára hűtőbe tesszük, mert csak hidegen élvezhető. Tálaláskor poharakba öntjük, és zellerzölddel díszítjük, hozzá pedig ropogtatnivalóként, készen kapható tortillacsipszet kínálunk. Ha nagy a meleg, jégkockát is dobhatunk bele.

Elkészítési idő: 35 perc + hűtés