Befellegzett az ácsorgó ivászatnak?

Infostart
2006. augusztus 2. 10:20
Aki járt már Nagy-Britanniában, annak biztosan feltűnt a pubokban a rengeteg ácsorogva iszogató ember. Ennek a szokásnak szeretne véget vetni egy lancashire-i város rendőrsége, amely hatósági szaknyelven "függőleges ivásnak" hívja a jelenséget. Felmerül a kérdés, hogy miért zavarja a rendőröket az ácsorgás? Ha ön azt hiszi, hogy azért, mert a függőlegesen söröző ember könnyebben kerül vízszintes helyzetbe, akkor téved.

Preston városka rendőrsége szerint az állva söröző emberek között könnyebben tör ki verekedés, mint azok között, akik ülve iszogatnak. Ráadásul állva többet is isznak az emberek, mivel egyszerűen több fér beléjük ebben a testhelyzetben.

"Amikor egy fickó kiveri a mellette álló kezéből a sört, sokkal könnyebben egymásnak esnek, mint ha az illetőnek először fel kellene állnia a székből" - indokol a rendőrség. Arról nem is szólva, hogy mennyivel könnyebb kiverni a poharat egy álló ember kezéből, mint egy asztalnál üldögélőjéből.

A prestoni rendőrök már az idén ősszel szeretnék betiltani az állva ivást, vagyis még azelőtt, hogy az egész országban életbe lépne a pubokra is érvényes dohányzási tilalom, amelynek következtében valószínűleg jelentősen megnő majd a sörözgetők közötti feszültség is.

Egy helyi pub menedzsere szerint azonban betarthatatlan lenne egy ilyen rendelet. "A jelenleginél is több súrlódáshoz fog vezetni az, ha a vendégeket ötpercenként kell majd figyelmeztetni arra, hogy üljenek le" - vélekedett Ryan Wood.