Kerüljék a dinnyét a parlagfűre allergiások!

Infostart
2006. július 30. 08:44
A helyes táplálkozás sokat segíthet a pollenallergiásokon is. Tóth Gábor élelmiszermérnök az InfoRádióban elmondta, hogy sok gyümölcs, zöldség és folyadék fogyasztása javasolt, de ügyelni kell a keresztreakciók elkerülésére.

A szakember felhívta arra is a figyelmet, hogy a megfelelő étrend a bélrendszer nyálkahártyáját helyreállítja, ennek köszönhetően az allergiás tünetek is kevésbé jelentkeznek.

Tóth Gábor szerint a parlagfű elleni védekezésben is nagy szerepe van a gyomnövény irtása mellett a helyes táplálkozásnak.

A nyers gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend mellett hatékony lehet a joghurt- és több fajta lékúra is.

A parlagfűre érzékenyek nem ihatnak kamillateát, és a szezon kezdete előtt jól teszik, ha törlik az étrendjükből a csokoládét, a sajtokat, a savanyú káposztát és a többi hisztamin tartalmú élelmiszert - tette hozzá az élelmiszermérnök.

Tóth Gábor javasolja, hogy az allergiások a keresztreakciók elkerülése érdekében szerezzenek be orvosuktól egy táblázatot a szezon kezdete előtt.

Példaként említette, hogy a parlagűvel "keresztreagál" a többi között a sárga- és a görögdinnye is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást