Victoria Beckham, a példakép

Infostart
2006. július 18. 11:01
A húszas éveikben járó fiatalok gyakran a sztárfeleséget tekintik példaképnek, és hozzájuk hasonlóan gátlástalanul szórják a pénzt - állapította meg egy kutatás.

A labdarúgó világbajnokság alatt nem kis publicitást kapott az, ahogyan a sztárfeleségek töltik idejüket Németországban. Victoria Beckhammel az élen sorra járták a boltokat, és vásárolgattak. A hírek szerint előfordult, hogy egy óra alatt összesen mintegy 80 ezer eurót hagytak az üzletekben. Napjaink hírességei szégyentelenül vásárlásfüggők.

Egy kutatás megállapította, hogy a fiatal nők nem az Egyesült Államok külügyminiszteréhez, Condoleeza Rice-hoz akarnak hasonlítani, de még csak nem is a JK Rowlingot, a Harry Potter regények íróját választják példaképnek. A legjobban a brit futballcsillag feleségét, Victoria Beckhamet imádják.

Felnéznek rá, mert remek feleség és családanya, aki karrierjét is építeni tudta. Élete azt sugallja a fiatalok számára, hogy bármit elérhetnek.

Túlköltekező fiatalok

A válaszokból kiderült az is, hogy a 21 és 25 év közötti korosztály jó része általában túlköltekezik. Egy 2000 fiatal nőre kiterjedő vizsgálat szerint a megkérdezettek felének csaknem 4 ezer font, azaz több mint másfél millió forintos tartozás van a hitelkártyáján, negyven százalékukat pedig a szülők szokták kihúzni a bajból.

Spórolni nem szeretnek, és leginkább a mának élnek napjaink fiataljai. Tíz huszonévesből kilencet nem érdekli a politika. 60 százalékuk hisz Istenben, de ugyanennyien az asztrológiában is.