A túrós rétestészta kitűnő burok...

Infostart
2006. július 15. 10:37
... mindenféle rétestöltelékhez, édeshez, sóshoz, gyümölcsöshöz, zöldségeshez, húsoshoz. Most azonban meggyet ajánlunk hozzá, mert épp ez érik, ám rövidesen követi a sárgabarack, a ringló, a szilva és a savanykás nyári alma, mindegyik kitűnően megfelel a célnak. Ennek a tésztának felbecsülhetetlen előnye a hagyományos rétessel szemben, hogy nem lehet elrontani, s negyedannyi idő alatt elkészíthető. Kezdőknek kiváló!
Meggyes-túrós

Hozzávalók:
2 rúdhoz
25 dkg túró
25 dkg finomliszt
25 dkg margarin


a töltelékhez
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál darált dió
2 evőkanál finomliszt
1 citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
80 dkg idénygyümölcs

A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, s két cipót formázunk belőle. Legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. A gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk, ha kell, kimagozzuk, feldaraboljuk. A krémhez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a diót, a lisztet és a citrom héját belekeverjük. A tojások habját keményre verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk. A tésztacipókat egyenként belisztezett deszkán 3 milliméter vékony, négyszögletes lappá nyújtjuk, a krémmel megkenjük, és a gyümölccsel megszórjuk. A tészta széleit egy ujjnyira visszahajtjuk, nehogy a töltelék sütés közben kifolyjon, majd felhengergetjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Gyorsan dolgozzunk, mert a zsiradéktól a tészta könnyen megpuhul. Előmelegített, forró sütőben (200 C, légkeveréses sütőben l85 C) 30 percig sütjük. Csak kihűlés után szeleteljük fel. Tálaláskor a tetejét porcukorral megszórjuk.

Elkészítési idő: 50 perc+ a tészta pihentetése