Ismertségi toplista: Schumacher, Erdei, Beckham

Infostart
2006. július 11. 13:05
Magyarországon a hétszeres Forma 1-es világbajnok, a német Michael Schumacher a legismertebb sportoló, őt Erdei Zsolt bokszoló követi a rangsorban - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet Sztár Monitor felméréséből.

A GfK Hungária Piackutató médiakutatás terület-vezetője az InfoRádióban elmondta: a folyamatosan végzett felmérésben 15 sportoló ismertségét vizsgálják, így egy-egy új név felkerülése átrendezheti akár az élbolyt is.

Jelenleg a német Michael Schumacher hétszeres Forma-1-es világbajnok a legismertebb, őt a magyar lakosság 97 százaléka ismeri, a második Erdei Zsolt ökölvívó, a harmadik az angol labdarúgó, David Beckham.

Palik László a negyedik, persze őt nem csak a sporttevékenysége miatt ismerhetik az emberek - tette hozzá Nagy István.

A szakember szerint általánosságban elmondható, hogy a legtöbben az autóversenyzőket, a labdarúgókat, valamint a bokszolókat ismerik, de azért a vízilabdázó Benedek Tibor is ott van az élcsoportban.

Aki szerepel a médiában

A médiakutató felhívta a figyelmet arra, hogy egy személy ismertségét elsősorban az határozza meg, hogy mennyit szerepel a médiában, a sportban elért eredményei önmagukban nem mindig elegendőek.

Különösen David Beckhamre igaz, hogy ismertsége talán jobban köszönhető a magánéletéről szóló pletykáknak, semmint a pályán mutatott teljesítményének - fűzte hozzá Nagy István.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást