Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újdonsült apukák és a szex

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Közös forró fürdők és masszázs, de a szülés után legalább hat hétig semmi szex - ezt tanácsolja az újdonsült apukáknak egy brit információs kiadvány, amely a szülés utáni időkre ad párkapcsolati tanácsokat.

Az állami támogatással készült brit kiadvány a párkapcsolatok egyik legnehezebb, de legkevésbé elemzett időszakával foglalkozik: a gyerek születése utáni első hetekkel, hónapokkal.

Ilyenkor ugyanis sokaknak komoly gondot jelent: hogyan egyeztessék össze a férj szexuális igényeit a nő érzelmileg túltöltött, kimerült állapotával úgy, hogy ne keletkezzen feszültség egyik oldalon sem.

Hat hétig ne erőltessék

A Papa-csomag azt javasolja az újdonsült apukáknak, hogy a gyerekszülés után legalább 6 hétig ne erőltessék a szexet partnerükkel. A folyamatos fizikai kontaktust persze a pár mindkét tagja igényli, ezt az igényt azonban közös fürdőkkel, masszázsokkal nagyszerűen ki lehet elégíteni.

Azoknak a férfiaknak, akik nem tudják kivárni ezt a pár hetet a kiadvány azt javasolja: elégítsék ki saját igényeiket, hogy aztán teljes figyelemmel tudjanak párjuk szükségeire koncentrálni.

A további tanácsok: a férfi gyakran emlékeztesse párját arra, hogy milyen jól néz ki; szervezze meg, hogy a nagyszülők, barátok időnként vigyázzanak a babára, amíg feleségével kettesben maradhatnak; ne csalja meg.