Veszélyes könyv fiúknak

Infostart
2006. június 12. 10:39
Fáramászás, papírrepülő hajtogatás, kacsázás, katapult készítés, horgászás - ezekre a hagyományos játékokra tanítja a gyerekeket egy brit könyv, amely váratlanul bestseller lett. A "Veszélyes könyv fiúknak" címet viselő kiadvány múlt havi megjelenése óta az Amazon brit online áruházának népszerűségi listáján az 5. helyre ugrott fel.

Csak az elmúlt héten nyolcszorosára nőtt a "Dangerous Book for Boys" eladott példányszáma. A fiús játékok mellett külön fejezet foglalkozik a bogarakkal, a kalózokkal, a bűvész-trükkökkel, az üveggolyókkal és a dinoszauruszokkal, de híres hősökről is olvashatnak benne a gyerekek.

"A könyv egyfajta kivonata mindannak, amire kiskorunkban kíváncsiak voltunk, és amit ki akartunk próbálni. A kisfiús hozzáállást akartuk visszaidézni, amikor minden érdekes volt, és a veszélyes dolgok is jó szórakozásnak tűntek" - fogalmazott Conn Iggulden, a kötet egyik szerzője.

A volt angoltanár, aki színházi rendező bátyjával közösen írta a könyvet, hozzátette: "mivel nem lehet kiirtani a fiúkból a kíváncsiságot, a legjobb az, ha vannak eszközeik és útmutatójuk kíváncsiságuk kielégítésére".