Hamburgerbárt nyit a sztárszakács

Infostart
2006. június 9. 09:25
Miről álmodik egy sztárszakács, ha éttermeit sorozatban a világ legjobbjai közé sorolják? Ha Thomas Kellerről van szó, akkor meglehetősen meglepő a válasz: egy hamburgerbárról. Most az álom megvalósítását tervezi a komplikált és színpadiasan tálalt, libamájjal, szarvasgombával, osztrigával és kaviárral készült remekeiről híres amerikai séf.

Thomas Keller a jövő hónapban szokatlan kísérletbe kezd híres kaliforniai étterme, a The French Laundry mellett. Egy olyan új éttermet nyit, ahol naponta változik majd a menü, és ahol egyszerű, a nagymama főztjére emlékeztető tradicionális ételeket, például rántott és gombás húst adnak majd.

Az étterem hat hónapig működik, majd profilt vált. Azt egyelőre nem döntötte el a sztárszakács, hogy pontosan mi nyílik a helyén. A legvonzóbb ötletnek azonban a hamburgerbárt tartja.

"Mindig is erre vágytam" - mondta Thomas Keller a Los Angeles Times-nak. "Ez lenne az én gyorséttermem. Amerikai vagyok, hamburgeren nőttem fel, mint mindenki más. Ahogy idősebb lettem, nem hagytam abba a hamburgerevést, csak elkezdtem egy jobb hamburger után kutatni" - mondta az amerikai séf.