eur:
395.05
usd:
371.11
bux:
65184.06
2024. április 19. péntek Emma

Miért nem sikeres egyetlen diéta sem?

Már sokan tapasztalhatták, hogy diétájuk nem volt túlságosan sikeres. Lehetséges, hogy rövidtávon eredményt értek el, hosszútávon azonban kövérebbek lettek, mint a fogyókúra kezdete előtt. A kutatók kiderítették, hogy miért.

A legtöbb ember azt gondolja, hogy nem elég erős vagy kitartó ahhoz, hogy végigvigye a fogyókúrát. A probléma azonban nem az egyénnel van - állapították meg a kutatók. Azt hangsúlyozzák: nem mi vallunk kudarcot a diétával, hanem a diéta vall kudarcot velünk.

Egyszerű oka van annak, amiért a fogyókúrák 95 százaléka nem sikeres: a diéta lassítja az anyagcserét. Amikor valaki fogyókúrába kezd, szervezete ezt úgy éli meg, mint ha éhezne. Épp ezért raktározni kezdi a zsírt.

Amikor a diétázó leáll a kalóriaszegény étrenddel, a szervezetnek még mindig lassú az anyagcseréje, ezért sokkal hatékonyabban építi be a zsírt, mint a fogyókúra előtt.

A kalóriaszegény étkezés következtében ráadásul, ha fogyunk is, nem csak a zsírt veszítjük el, hanem az izmaink is leépülnek. A diéta felhagyásával viszont csak a zsírt szedjük vissza. Így alakunk előnytelenebb lesz, mint a fogyókúra előtt.

A szakértők szerint a megoldás az, ha nem a bevitt tápanyag mennyiségét csökkentjük radikálisan, hanem minél többet tornázunk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×