Brazília, az olcsó turistaparadicsom

Infostart
2006. május 18. 08:17
Brazília lett a világ egyik legolcsóbb turistacélpontja - állítja egy tanulmány, mely szerint a dél-amerikai országot csak az indiai Goa előzi meg. Európában Bulgáriába, Spanyolországba és Törökországba érdemes leginkább nyaralni menni.

Brazília lett a világ második legolcsóbb turistacélpontja az indiai Goa mögött - szerepel az egyik legnevesebb angol utazási iroda felmérésében. A Thomas Cook indexe szerint a dél-amerikai országot csak az indiai Goa előzi meg olcsóságban.

A felmérésben 15 tipikus nyaralási tétel (például a tej, a kenyér, a taxitarifák és az újságok) árát vették alapul.

Ezek szerint a legolcsóbb célpont az india Goa 25.70 fonttal (mintegy 10 ezer forinttal), amit alig lemaradva követ Brazília (26.89 font). Az első ötbe bekerült még Tunézia, Kuba és Marokkó.

Európában a felmérés szerint Bulgária a legolcsóbb (34.73 font azaz 13 500 forint). A balkáni országot Spanyolország (44.72 font, 17 400 forint) és Törökország (48.62 font azaz 18 900 forint) követi.

Némi meglepetés lehet Spanyolország olcsósága, amit az utazási iroda a hagyományosan drágának számító ibériai országban végrehajtott árcsökkentéssel indokolt.




KAPCSOLÓDÓ HANG:
Körkép Magyarországról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást