eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A busához illik a spenót

... mint ahogyan a legtöbb halhoz is. S nemcsak az íze okán, hanem színe miatt is. Lehet-e étvágygerjesztőbb látvány, mint a fehér halhúsra simított, szép sötétzöld spenótlevelek halmaza?

Spenótos busafilé burgonyabundában

Hozzávalók:
60 dkg busafilé
10 dkg vaj
só,
30 dkg friss spenót
30 dkg vegyes zöldség (mélyhűtött is lehet)
15 dkg gomba
őrölt bors
1 evőkanál liszt
l,5 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
a tetejére:
50 dkg burgonyából készült krumplipüré 1 tojássárgája
1 dl tejszín


A kifélézett halszeleteket besózzuk, majd egymás mellé egy vajjal kikent, kerek, tűzálló tál aljára fektetjük. A spenót szárát lecsipkedjük, a leveleket nagyon alaposan megmossuk és 3-4 dkg vajon félig megpároljuk, majd a halszeletekre terítjük. A kis kockákra vágott vegyes zöldséget (sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét, zellert, zöldborsót) a maradék vajon megpároljuk, megsózzuk, megborsozzuk, úgy, hogy a megtisztított, felszeletelt gombát is hozzáadjuk. Zsírjára sütjük, majd a liszttel megszórjuk, és néhány percig kevergetve pirítjuk. Ezután a tejszínnel és a borral felengedjük. Beforraljuk, a spenót tetejére simítjuk. A burgonyából a szokásos módon tejjel, vajjal kumplipürét készítünk, amit egy tojássárgájával és némi tejszínnel dúsítunk. Ezzel a zöldséggel rakott busát befedjük, és a tetejét villával kicifrázzuk. Aki nagyon mutatósan szeretné tálalni, a krumplipürét csillagcsöves nyomzsákba töltheti, és a masszából kis csókokat nyomhat az étel tetejére. Végül 15-20 percre középmeleg sütőbe toljuk, hogy a hal megpuhuljon, és a teteje szép sárga színt kapjon.

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×