Majdnem klasszikus, gyors sütemény

Infostart
2006. április 22. 11:17
... a kakaós kocka, ami attól vonzó, hogy mint a legegyszerűbb kevert tészták bármelyike, gyorsan összeállítható és megsüthető. Ám hogy nem lesz száraz és morzsolódós, az nem nemcsak a beledolgozott vajnak, hanem annak a néhány banánnak is köszönhető, amit a tésztájába keverünk. További előnyei, hogy előre megsüthető, és sokáig eláll.
Banános, kakaós kocka

Hozzávalók a tésztához
5 dkg vaj
3 tojás
15 dkg cukor
l, 5 dl tej
20 dkg finomliszt
1, 5 kiskanál sütőpor
3 dkg kakaópor
3 érett banán
a tepsi kikenéséhez: vaj és zsemlemorzsa
a tetejére: porcukor vagy tejszínhab

A vajat a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük, majd a tejet beleöntjük. A lisztet a sütőporral meg a kakaóval elvegyítjük, és a tojásos masszába forgatjuk. A banánokat meghámozzuk, villával összetörjük, és a tésztába keverjük. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával beszórunk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben a közepesnél alacsonyabb lánggal (175 C; légkeveréses sütőben 160 C) kb. 45 percig , illetve tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral meghintve rakjuk tálra. Kínálhatunk hozzá tejszínhabot, és díszíthetjük egy-egy szem friss eperrel is.

Elkészítési idő: 1 óra
Egy kocka 1290 kJ/ 305 kcal