Tudják ott, ahol a banán terem

Infostart
2006. április 1. 11:58
Tudják, hogy ez a nagyszerű gyümölcs sósan, fűszeresen elkészítve is jó? Mi csak azért gondoljuk, hogy első sorban desszertnek való, mert édes, messziről jön és drága. A banán tucatnyi fajtájából a trópusokon bátran sütnek, főznek, mi is megtehetjük, például az április elsejei menüt egy szalonnás banánfogással vezethetjük be. Ráadásul, ha nem arat osztatlan sikert, nyugodtan mondhatjuk: bocs csak vicceltem...
Becsavarodott banán

Hozzávalók:
4 közepesnél nem nagyobb banán
8 szelet húsos szalonna un. sliced bacon
a mártáshoz
4 evőkanál ketchup
2 evőkanál méz
1 kiskanál zöld bors

A banánokat meghámozzuk, és két darabba vágjuk A mártáshoz a ketchupot a mézzel, a kissé szétnyomott zöld borssal jól elkeverjük, aki szereti az igazán egzotikus ízeket, az egy kiskanálnyi curryport is adhat hozzá. A banándarabokat a mártásban megforgatjuk, majd egyenként a szalonnaszeletekbe csavarjuk, és grillsütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Meleg előételként tálalhatjuk

Elkészítési idő: 25 perc
Egy "becsavaradott" banán 523 kJ/125 kcal