Hentesek kedvence

Infostart
2006. február 23. 13:45
A hentes módra készült fogások jellemzője, hogy szalonna, sonka,legfőképpen pedig ecetes vagy csemegeuborka szerepel hozzávalóik között.

Mivel az étel karakteresen savanykás, valamilyen semleges ízű köret: például főtt vagy sült burgonya, esetleg krumplipüré illik hozzá.

Sertésborda hentes módra

 

Hozzávalók (4 személyre)

50 dkg kicsontozott sertéskaraj

6-8 dkg füstölt szalonna

15 dkg sonka

15 dkg csemegeuborka

1 mokkáskanál paradicsompüré

fél mokkáskanál őrölt bors

1 kiskanál liszt

fél csokor petrezselyem

4 evőkanál olaj

 

A húst szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, megsózzuk és félretesszük.


A szalonnát vékony csíkokra metéljük, kis lángon kisütjük, majd a hasonló csíkokra vágott sonkát hozzáadva kisssé tovább pirítjuk.


Ezután a hosszában felszeletelet uborkát és a paradicsompürét is belekeverjük, mgborsozzuk, megsózzuk.


A liszttel meghintjük, fél percig kevergetve pirítjuk, végül 2 deci vízzel felengedjük.


Épp csak egy percig forraljuk, majd a felaprított petrezselyemmel megszórjuk.


A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, és forró olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. A sonkás-uborkás raguval leöntve tálaljuk.