Hozzávalók 6 személyre:
- 50 dkg túró
- 3 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 2 kiskanál vaníliás cukor
- 25 g zselatin
- 1, 5 dl tej
A túrót szitán áttörjük, hogy teljesen krémes masszát kapjunk. A tojások sárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom- héjat, a vaníliás cukrot. A zselatin 1, 5 deci vízbe szórjuk, és tűzre téve kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen fel nem olvad. A tejet megmelegítjük és a feloldott zselatinnal együtt a krémes túróba, fogatjuk. Kivizezett formába töltjük, és hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Lehetőleg mutatós -, például kuglóf, vagy püspökkenyérformát válasszunk, de akár egyszemélyes csészékbe is önthetjük. Tálaláskor a formák tartalmát tányérra borítjuk és cukrozott citromgerezdekkel vagy szeletekkel, díszítjük.
Egy adag 20 perc + dermesztés