eur:
394.39
usd:
369.42
bux:
65745.84
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Újra füstölhetnek a prágai éttermekben

Bár január elsejétől sok helyen megtiltották a dohányzást Csehországban és Szlovákiában, az éttermekben újra rá lehet gyújtani.

Csehországban az év első napjától tilos a dohányzás az iskolákban, sportcsarnokokban, az állami hivatalokban, valamint a vasúti- és a busz pályaudvarokon. Ugyanakkor a korábbi szabályozással ellentétben újra rá lehet gyújtani az éttermek többségében.

Szlovákiában januártól kevesebb helyen lehet dohánytermékeket kapni, ráadásul 10-15 koronával (70-105 forint) emelkedett a cigaretta ára.

Az országban már nem lehet rágyújtani kollégiumokban, a kulturális- és fedett sportlétesítményekben sem. Ugyanakkor ezen túl sem kötelező „füstszobákat” létrehozni az éttermekben és kocsmákban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×