Ön milyen virslit választ?

Infostart
2005. december 31. 15:00
Szilveszterkor többszörése ugrik a virslifogyasztás. A nagyobb szupermarketek egymással versengve viszik le az árakat: van, ahol már kilónként 130 forintért is megvásárolható az év utolsó éjszakájának hagyományos étele. De milyen minőségben?

Menczel Lászlóné, a Magyar Húsiparosok Szövetségének főtitkára az InfoRádióban azt mondta: a magyar gyártók termékei jó minőségűek, ezért ha gyanúsan olcsó virslit talál a vásárló, olvassa el gondosan a csomagolás feliratait.

A nagyon olcsó virsli ára még az alapanyagok költségét sem fedezi - derítette ki egy szegedi felmérés. A kifejezetten a virslikre irányuló kutatást a Szegedi Tudományegyetem Élelmiszeripari Foiskolai Kara indította el.

Eszes Ferenc docens az InfoRádiónak elmondta: az olcsó virslik is megfelelnek az előírásoknak, de fakóbbak, zsírosabbak és ízetlenebbek, mert harmadrendű sertéshúsból, szójából, ipari szalonnából és bőrkéből készülnek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Interjú Eszes Ferenccel
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Interjú Menczel Lászlónéval
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást