Szilveszterkor többszörése ugrik a virslifogyasztás. A nagyobb szupermarketek egymással versengve viszik le az árakat: van, ahol már kilónként 130 forintért is megvásárolható az év utolsó éjszakájának hagyományos étele. De milyen minőségben?
Menczel Lászlóné, a Magyar Húsiparosok Szövetségének főtitkára az InfoRádióban azt mondta: a magyar gyártók termékei jó minőségűek, ezért ha gyanúsan olcsó virslit talál a vásárló, olvassa el gondosan a csomagolás feliratait.
A nagyon olcsó virsli ára még az alapanyagok költségét sem fedezi - derítette ki egy szegedi felmérés. A kifejezetten a virslikre irányuló kutatást a Szegedi Tudományegyetem Élelmiszeripari Foiskolai Kara indította el.
Eszes Ferenc docens az InfoRádiónak elmondta: az olcsó virslik is megfelelnek az előírásoknak, de fakóbbak, zsírosabbak és ízetlenebbek, mert harmadrendű sertéshúsból, szójából, ipari szalonnából és bőrkéből készülnek.
KAPCSOLÓDÓ HANG:
Interjú Eszes Ferenccel
Interjú Menczel Lászlónéval