eur:
395.75
usd:
372.68
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A nagy bejgli-teszt

Csak egy kitűnő minőségű bejglit talált az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület a budapesti cukrászdákat és nagy áruházláncokat átfogó vizsgálata - értesült az InfoRádió. Hatalmas meglepetés nem született: a cukrászdai bejglik általában jobbak, de a hírnév és a minőség nem mindig fedi egymást.

A cukrászdákban és a nagy áruházláncokban kapható bejgliket vizsgált az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület – közölte az InfoRádióval a szervezet szóvivője.

Ujlaky-Vátz László elmondta: a hagyományos magyar süteményeket pontozással értékelték szakértők és laikusok, a tapasztalatok meglehetősen felemás képet mutatnak.

Általános tapasztalat ugyanis, hogy a cukrászdákban kapható bejgli finomabb, ugyanakkor a szóvivő szerint a belvárosban vásároltak olyan süteményt is, amely emberi fogyasztásra alkalmatlannak bizonyult. Ujlaky-Vátz László elmondta: a penészes bejglit gyártó cukrászdát egyelőre sehol sem találják.

A vizsgált diós és mákos sütemények között csupán egyetlen kitűnő minőségűvel találkoztak, ezt egy olyan külvárosi cukrászdában vásárolták, amely több helyre is szállít.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület szóvivője szerint az ország egyik legpatinásabb cukrászdája mind a mákos, mind a diós bejglik között csak közepest kapott.

A bejgliket íz, csomagolás, külső megjelenés, szín, illat és állag alapján értékelték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×