Több rendőr vigyáz a biztonságra

Infostart
2005. december 7. 15:06
Több rendőr lesz az utcákon az ünnepek előtt és alatt. Elsősorban a bevásárlóközpontokban, a piacokon, a bankok környékén és a tömegközlekedési csomópontoknál várható több rendőr.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közbiztonsági főigazgatója, Hatala József rendőr-vezérőrnagy elmondta: december 10-étől január 1-jéig megerősítik a közlekedés biztonságának felügyeletét és különösen nagy hangsúlyt fektetnek a többi között a rablások, a zseblopások megakadályozására.

A rendőrök a következő időszakban különös figyelmet fordítanak a bevásárlóközpontok, áruházak, piacok, valamint a pénzintézetek, benzinkutak és tömegközlekedési csomópontok környékére.

Járőrszolgálatot szerveznek az erdők területén is, mivel az évnek ebben az időszakában visszatérő problémát jelent a fenyőfalopás – mondta el Hatala József.

Az ORFK igazgatásrendészeti főosztályának vezetője, Kincses Ildikó ezredes emlékeztetett: a novemberi törvénymódosítás miatt tilos a petárda használata és birtoklása is. A büntetés akár 50-100 ezer forint is lehet.