INFORÁDIÓ
2021. március 7. vasárnap
Tamás

zuzana caputová

2021.02.22. 21:22

Szlovák államfő: Ján Kuciaknak igaza volt

Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásának harmadik évfordulójára emlékezett Szlovákia. A 2018. február 21-én elkövetett gyilkosság jelentősen átformálta Szlovákia politikai arculatát. Az aktuality.sk oknyomozó újságírójának és jegyesének meggyilkolása utáni események a Fico-kormány leváltásához vezettek. A fiatalokat nagymácsédi otthonukban lőtték agyon.
2021.02.17. 13:54

Már "a spájzban" van a dél-afrikai mutáns

Szlovákiában rendkívül súlyos a járványhelyzet, jelentette ki Zuzana Čaputová államfő, miután találkozott a kormány mellett működő szakmai konzílium és „A tudomány segít” kezdeményezés szakértőivel. Az egyeztetésen elhangzott, hogy az új koronavírus dél-afrikai változata már elterjedhetett Szlovákiában.
2020.12.08. 17:25

Igor Matovič: Úgy érzem magam, mint egy kutya

December 11-én éjfélig egyénileg fogja elbírálni a határon a szlovák rendőrség azoknak az ingázóknak az ügyét, akik negatív teszt nélkül szeretnének belépni Szlovákiába, és hitelt érdemlően megindokolják, miért nem volt lehetőségük a teszt elvégeztetésére.
2020.10.30. 20:27

Szlovákia története legnagyobb hadműveletére készül

Szlovákiába várhatóan a jövő év elején 180 ezer darab védőoltás érkezik. Marek Krajčí egészségügyi miniszter hangsúlyozta, az oltás önkéntes alapú lesz, semmiképpen sem lesz kötelező. Szlovákia közben gőzerővel készül a hétvégi országos tesztelésre, amelyre még mindig nincs meg a kellő számú egészségügyi szakember. Igor Matovič kormányfő ezért közel 200 ezer forintos pénzjutalmat ajánlott a tesztelésre jelentkező egészségügyi dolgozóknak.
2020.07.21. 13:33

44 milliárd euróval tért haza Brüsszelből a szlovák kormányfő

Igor Matovič szlovák miniszterelnök elégedett a 2021 és 2027 közötti időszakra szóló európai uniós keretköltségvetéssel és a koronavírus-járvány által sújtott gazdaságok helyreállítását célzó pénzügyi csomaggal. Úgy fogalmazott, ugrásszerűen előbbre léphet Szlovákia, ha okosan fekteti be a hét évre kapott összeget.
2020.03.21. 08:45

Lemondott a szlovák kormány

Zuzana Caputová államfő elfogadta Peter Pellegrini kormányának döntését, és beszédében méltatta a távozó kabinetet, különösen a koronavírus okozta válsághelyzet kezelése és a járvány visszaszorítása érdekében tett kemény intézkedései miatt.
2020.03.02. 19:34

Négypárti lehet a szlovák kormány, de még egyeztetnek

Fogadta a szombati szlovák parlamenti választás győztes pártjának, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségeknek (OLaNO) a vezetőjét, Igor Matovicot Zuzana Caputová államfő, de még nem bízta meg őt kormányalakítással.
2019.08.26. 21:05

Kilóra megvehető az igazságszolgáltatás Szlovákiában?

Zuzana Čaputová szlovák államfő szerint Szlovákiában az elmúlt években valaki uralni akarta az államot, és meg akarta vásárolni az igazságszolgáltatást, mint árut. Mindezt ma jelentette ki azt követően, hogy a rendőrség a Ján Kuciak újságíró meggyilkolásával gyanúsított Marián Kočner nagyvállalkozó ellen folytatott nyomozás során több bíró, sőt még az igazságügyi minisztérium államtitkárának telefonját is lefoglalta.
2019.07.16. 18:24

Sportszerű javaslattal élt nagy ellenfelével kapcsolatban a szlovák államfő

„Vannak különbségek a V4-államok között” – jelezte hétfőn Zuzana Čaputová szlovák államfő az Andrzej Duda lengyel elnökkel tartott varsói sajtótájékoztatóján. A jelenleg folyó EU-s tisztújítás után szerinte újból az energiaügyi biztosi posztot kellene betöltenie a köztársasági elnöki székért vívott harcban ellene indult Maroš Šefčovičnak.
2019.07.11. 19:18

Merész antré az új szlovák államfőtől Budapesten

Egynapos hivatalos látogatáson tartózkodott csütörtökön Budapesten Zuzana Čaputová, Szlovákia új köztársasági elnöke. Az államfő magyarországi bemutatkozása nem merült ki a protokolláris kézfogásokban. A liberális demokráciáról, Szlovákia és Magyarország Európai Unióhoz való viszonyulása közötti ellentétről, valamint Göncz Árpád Orbán Viktorral ellentétes értékrendjéről is beszélt.
2019.07.11. 16:12

Orbán Viktor: javul a magyar-szlovák viszony

A visegrádi együttműködésről, a magyar-szlovák kétoldalú kapcsolatokról és európai politikai témákról is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Zuzana Caputová szlovák köztársasági elnökkel, akit a Karmelita kolostorban fogadott csütörtök délután - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.
2019.07.09. 13:11

Magyarországra látogat a szlovák államfő

Hivatalos látogatást tesz Magyarországon Zuzana Caputová, a Szlovák Köztársaság elnöke csütörtökön. A szlovák államfő Áder János köztársasági elnök meghívására érkezik Budapestre.
2019.06.28. 19:04

Diplomáciai gikszer a szlovák házelnöktől

Diplomáciai bakot lőtt Andrej Danko szlovák házelnök, amikor meghívta Alekszandr Lukasenka fehérorosz államfőt a Szlovák Nemzeti Felkelés évfordulójáról való megemlékezésre. Zuzana Čaputová államfő szerint a protokoll nem ezt diktálja. Danko lépéséről a külügynek sem volt tudomása.
2019.06.28. 12:29

Szlovákia célja, hogy az EU magjába tartozzon

Szlovákia három legfőbb közjogi méltósága, Zuzana Čaputová államfő, Andrej Danko házelnök és Peter Pellegrini kormányfő csütörtökön egy közös nyilatkozat aláírásával elkötelezték magukat Szlovákia pro-európai és pro-atlanti irányultsága mellett.
2019.06.26. 10:12

Nagy ígéretet tett Brüsszelben az új szlovák államfő

„Szlovákia védelmi kiadásai már két évvel a korábban vállalt határidő előtt, 2022-re elérik a GDP 2 százalékát” – közölte Zuzana Čaputová új szlovák elnök Brüsszelben. Az államfő megerősítette a NATO és a biztonság megteremtése iránti egyértelmű elkötelezettségét.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018