INFORÁDIÓ
2021. április 22. csütörtök
Csilla, Noémi

zsigó róbert

2020.09.21. 20:58

Változások az élelmiszerlánc-biztonság területén

Október elsejétől az Agrárminisztérium (AM) szervezetében, közvetlen miniszteri irányítás alá kerül az országos főállatorvos, és így a teljes élelmiszerlánc-felügyelet szakterülete - közölte a tárca.
2019.12.05. 16:36

A kormányzat vizsgálja a népegészségügyi termékadó eltörlését

A kézműves édességek és a sütőipari termékek minőségi előírásaiban már történtek szigorítások, de az édesiparban újabb, a fogyasztók érdekeit szolgáló változtatások lesznek a jövőben – mondta az InfoRádiónak az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Közben a Napi.hu azt írja, az agrárminisztérium szerint sem biztos, hogy a népegészségügyi termékadó (neta) a legjobb megoldás a fogyasztók segítésére.
2019.06.16. 14:55

Állami garanciát kapnak a kiváló magyar élelmiszerek

Új védjegyrendszert vezet be a magyar élelmiszereknél az Agrárminisztérium (AM). A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KME) emblémák mögött az állam és a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (Nébih) mint élelmiszeripari szakhatóság garanciája áll – mondta az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az InfoRádiónak.
2018.09.22. 18:16

A Nébih programjaival bővült a Minipolisz gyermekváros

Élménypedagógiai programokat kínáló és hasznos ismereteket közvetítő tereket adott át a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a budapesti Minipolisz interaktív gyermekvárosban szombaton.
2018.06.25. 07:12

Állami védjegy jelenhet meg a magyar élelmiszer-kereskedelemben

Ma Magyarországon összesen 47 tanúsító védjegy és 11 ezer olyan megjelölés létezik, amelyet élelmiszereken használnak a gyártók. Ha egy vásárló bemegy a boltba, óriási termékválasztékkal találkozik, az eligazodásban ráadásul a védjegyek sem tudnak segíteni, hiszen olyan sokféle létezik belőlük. Ezen a téren rendet kell tenni - nyilatkozta Zsigó Róbert, az agrártárca élelmiszer-biztonságért felelős államtitkára.
2017.05.06. 11:52

Hetek múlva lesz kész az állatvédelmi törvény módosítása

Csak hetek múlva, átdolgozás után nyújtják be újra az állatvédelmi törvény módosítását – közölte a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára. Zsigó Róbert szerint nem kerülnek rosszabb helyzetbe az állatok. Közölte: a módosítás csak technikai jellegű, az ebrendészeti hozzájárulás pedig már évek óta létező intézmény.
2017.04.05. 19:30

Drámai változást tapasztalhatunk a húsvéti sonkák piacán

Az élelmiszerkönyvi változások a húsok és a sonkák esetében már idén januártól érvényesek, így a NÉBIH már az ünnepek előtti ellenőrzéskor is figyeli az új, szigorúbb paraméterek betartását – nyilatkozta az InfoRádiónak a Hússzövetség húsvéti sajtótájékoztatóját követően az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár.
2017.03.29. 11:03

Szinte minden nálunk forgalmazott termék silányabb

A mintegy száz vizsgált termék 70 százalékánál tapasztalható kisebb vagy nagyobb minőségi eltérés a külföldön és itthon forgalmazottak között - állapította meg a Nébih vizsgálata.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018