INFORÁDIÓ
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente

xxi. század intézet

2021.04.26. 13:54

XXI. Század Intézet: az európai jobboldal jövője

Az európai politika a II. világháború óta a versengő szuperhatalmak árnyékában vegetál, és az európai jobboldalra óriáis kihívások várnak, ha szembe akar szállni a globális struktúrákkal – írja elemzésében Pogrányi Lovas Miklós.
2021.01.19. 14:05

Elemzés: Magyarország számára kedvező a változás a CDU élén

Armin Laschet lett a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, aki sok kérdésben a hivatalban lévő kancellárénál, Angela Merkelnél barátibb hangnemet üthet meg Magyarországgal kapcsolatban – áll a XXI. Század Intézet elemzésében.
2020.05.28. 20:54

XXI. Század Intézet: így született a Soros-birodalom

A most megjelent elemzés az üzletember befolyásszerzését tekinti át, és kiemeli: az első tíz évben a Soros-projekt kitüntetett, modellértékűnek szánt, úttörő vállalkozása Magyarországon volt.
2020.05.19. 17:10

XXI. Század Intézet: Karácsony Gergely járványkezelése több mint hiba

A most megjelent elemzés szerint a főpolgármester lassan cselekedett a koronavírus-járvány kitörésekor, tévesen döntött például az ingyenes parkolás, a tömegközlekedés és az idősotthonok ügyében, és ellentmondásosan nyilatkozott a kormányzati intézkedésekről is.
2020.05.06. 16:06

XXI. Század Intézet: válságban az uniós válságkezelés

A 2008-as gazdasági világválság és a 2015-ös migrációs válság után a koronavírus-járvány jelentette kihívásokra és gazdasági problémákra sem ad megfelelő választ az Európai Unió, a tagállamok újra nemzeti keretek között tesznek meg fontos lépéseket – írja legfrissebb elemzésében a XXI. Század Intézet.
2020.02.14. 15:52

Orbán Viktor új műfajt honosított meg

Orbán Viktor mára hagyományosnak számító országértékelő beszédével új műfajt honosított meg Magyarországon, ez az esemény nagy szerepet játszott abban, hogy az országban egyedülálló módon olyan politikussá vált, akinek mind kormányon, mind ellenzékben sikerül a napi aktuálpolitikai viták szintje fölött álló, nagyobb távlatokon átívelő gondolatokat megfogalmaznia – emelte ki a XXI. Század Intézet elemzésében, hozzátéve: a kezdetekkor az ellenzék élesen kritizálta ezt a műfajt, ugyanakkor az évek múlásával szinte minden párt lemásolta.
2019.10.30. 09:23

Jair Netanjahu: Nem igaz, hogy nincs megoldás

Bár az arab országok egy része jó irányba halad, Irán az egész világ számára veszélyt jelent – véli az izraeli miniszterelnök fia, Jair Netanjahu, aki a XXI. Század Intézet meghívására érkezett a magyar fővárosba. Maróth Miklós, az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat elnöke a konferencián arról beszélt: az új európai irányzat már nem védi úgy a zsidóságot, mint a korábbi évtizedekben.
2019.10.14. 16:23

Kósa Lajos: az ellenzék működőképesebb stratégiára váltott

Nem találták még fel az instant önkormányzati győzelmet - fogalmazott Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a választás eredményét értékelve a XXI. Század Intézet hétfői panelbeszélgetésén. A résztvevő elemzők abban egyetértettek, hogy a több helyen megvalósult ellenzéki összefogással a centrális erőtérnek vége.
2019.08.28. 09:26

Tömeges felmondás a XXI. Század Intézetnél

Váratlanul felmondott a Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány alatt működő XXI. Század Intézet több munkatársa.
2019.06.04. 19:11

Lánczi Tamás: a magyar miniszterelnök jól kalkulált

Az ellenzék még annál is nagyobb bajban van, mint egy évvel ezelőtt volt – Lánczi Tamás szerint ezt lehet kiolvasni az európai parlamenti választás eredményeiből. A XXI. Század Intézet igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélekedett, az EP-választás legfőképpen az európai államok belpolitikájára volt hatással.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018