INFORÁDIÓ 
2020. január 20. hétfő
Fábián, Sebestyén

wwf magyarország

2019.10.02. 18:04

Az erdőtüzekkel még nem lenne baj, sőt

Oroszország 85 régiójából 79-ben tűzveszélyes időszak van ma is, 31 régióban rendkívüli tűzvédelmi készültséget vezettek be. Ugyanakkor a légi oltásért felelős szolgálat jelentése szerint eloltották az erdőtüzeket az országban, mostanra sikerült teljesen megfékezni a nagy júliusi erdőtüzet.
2019.07.29. 06:00

Már csak hitelez nekünk a Föld

Idén a tavalyi évnél három nappal korábban, már július 29-én eljött a túlfogyasztás világnapja. Az emberiség egyre több földi erőforrást él fel, a természet a korábban felhalmozódott erőforrásokból hitelez számunkra. Szinte egy másik Földre is szükség lenne, hogy fenntartható legyen az emberiség életmódja. Magyarországon alapvetően két területen kellene változtatni.
2019.07.28. 21:08

A WWF nagyobb szabadságot adna a folyóinknak

A WWF új jelentése szerint az európai uniós országok nem megfelelő vízgazdálkodása súlyosbítja az aszályok okozta károkat. Amikor többlet csapadék keletkezik, akkor kell gondolni a szárazságra. A túlszabályozott, szennyezett vízkészletű folyók élővilágának változatossága csökken, ez pedig még sebezhetőbbé teszi a vizeket.
2019.05.09. 14:03

Ijesztő dátumhoz érkezünk

Ha a világon mindenki úgy élne, mint az átlag európai lakos, a természet ez évi erőforrásait május 10-ig teljesen ki is merítenénk, és nagyjából 2,8 bolygóra lenne szükségünk a fennmaradáshoz - olvasható a Természetvédelmi Világalap (WWF) közleményében.
2019.02.02. 07:33

WWF: elfogadhatatlan irányt vett az EU szabályozás

Ma van a vizes élőhelyek világnapja. A folyók, lápok, árterek, tavak alkotta természetes vizes élőhelyek több mint 80 százaléka tűnt el a 70-es évek óta, így az itt élő állat- és növényfajok élettere is drasztikusan szűkült – hívta fel a figyelmet Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója.
2019.01.06. 20:37

Ellentmondásos helyzet pörgeti az amazonasi esőerdők pusztítását

Az új brazil elnök gazdasági akadályt lát a brazíliai esőerdők védelmében. Jair Bolsonaro korábban ígéretet tett arra, hogy országát kilépteti a párizsi klímaegyezményből és felszámolja a brazil környezetvédelmi minisztériumot. Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója arról beszélt, hogyan lehetne megteremteni a globális felelőségvállalást az Amazonas vidékéért.
2016.12.29. 19:30

Mentőmellény mentheti meg a farkasokat és a kutyákat is

A norvég farkasállomány 70 százaléka került veszélybe, mivel a norvég gazdák az állataikat féltik, ezért az ország vezetése azt tervezi, kilövési engedélyt ad ki a farkasokra. Finnországban azonban az együttélés segítésére törekednek. Ennek szellemében a kutyákra olyan mentőmellényt tesznek, ami chilipaprikát lövell ki, amikor egy farkas rátámad az ebre. Így megmenekülhet a támadástól a kutya, és ha nem kell kilövési engedélyt kiadnia az államnak, akkor a farkas is.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018