INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

wolfgang schäuble

2019.09.10. 12:27

A magyarokról beszéltek a német parlamentben

A németek soha nem felejtik el a magyarok 1989-ben tanúsított bátorságát, amellyel hozzájárultak Németország egységének helyreállításához - hangsúlyozta a német szövetségi parlament (Bundestag) elnöke Berlinben.
2018.09.12. 20:18

A demokrácia alapszabályaira hívta fel a figyelmet a német házelnök

Berlinben a törvényhozás elnöke a költségvetési vita megkezdését arra használta fel, hogy pénzügyi kérdések helyett a demokrácia alapszabályaira és a jogállam értékeire hívja fel a képviselők figyelmét. Wolfgang Schäuble leszögezte, hogy a kölcsönös tolerancia és tisztelet biztosítása érdekében ragaszkodni kell ahhoz, hogy az erőszak éppen úgy tilos, mint a demokratikus közmegegyezést kétségbe vonó jelszavak vagy jelképek használata.
2017.09.28. 13:45

Elhárult az akadály a Jamaica-koalíció elől

Berlinben megtörtént az első lépés a négypárti, úgynevezett Jamaica-koalíció megalakítása felé. Miután a két keresztény párt ismét Volker Kaudert választotta parlamenti frakcióvezetőjének, közleményt adott ki arról is, hogy az eddigi pénzügyminisztert, Wolfgang Schäublét jelöli a képviselőház elnöki tisztségére.
2017.09.27. 18:05

Wolfgang Schäuble lehet a német parlament következő elnöke

Az eddigi pénzügyminisztert jelöli a német szövetségi parlament (Bundestag) elnöki tisztségére a CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a kezdeményezést a liberális FDP is támogatja - jelentették be szerdán Berlinben.
2017.09.20. 19:35

A német pénzügyminiszter megvédte a magyar kormányt

A német pénzügyminiszter közvetve védelmébe vette a magyar kormány politikáját. 75. születésnapján mondott beszédében Wolfgang Schäuble úgy vélte, hogy Nagy-Britannia kiválása után mindent meg kell tenni, az Európai Unió egységének megőrzésére és ennek érdekében kerülni kell, hogy a kis és nagy tagállamok között ellentétek támadjanak.
2017.09.16. 11:30

Így bírnák rá Orbán Viktort a változtatásra

Nem marad következmények nélkül az európai uniós tagállamok közötti szolidaritás megtagadása - mondta Angela Merkel német kancellár szombati lapinterjúkban a menekültek tagországok közötti elosztásával kapcsolatban, utalva a tagállamoknak juttatott közösségi támogatásokra. Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter arról beszélt, hogy vennék rá Orbán Viktort a változtatásra.
2017.09.14. 21:50

A németek okultak a görög példából

A német pénzügyminiszter elvben helyeselte az Európai Bizottság elnökének javaslatát, amely szerint az euróövezetet mielőbb terjesszék ki valamennyi uniós országra, de Athén példáját idézve óvott az elhamarkodott intézkedésektől. Mint Wolfgang Schäuble hangsúlyozta, a valutaegységhez csak azok az országok csatlakozhatnak, amelyeknek gazdasági helyzete megfelel a belépési feltételeknek.
2016.12.04. 15:02

"Nincs esély Angela Merkellel szemben"

A német szociáldemokrata pártnak (SPD) nincs esélye a jobboldali CDU elnökével, Angela Merkellel szemben a jövő őszi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson - jelentette ki egy vasárnapi lapinterjúban a CDU egyik legtekintélyesebb politikusa, Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter, aki szerint a CDU és bajor testvérpártja, a CSU Merkel vezetésével megismétli az előző választáson elért sikert.
2016.11.10. 13:31

Schäuble: a demagóg populizmus nem csak Amerika problémája

A demagóg populizmus nem csak az Egyesült Államok problémája, a politikai viták kultúrája a Nyugaton máshol is "aggasztó állapotban van" - írta Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter az amerikai elnökválasztással kapcsolatban a Bild című lapban csütörtökön közölt vendégkommentárjában.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018