INFORÁDIÓ
2021. április 16. péntek
Csongor

vidnyánszky attila

2020.11.11. 06:00

Két részre szakad a magyar színházi világ

Nincsenek megszorítások, a magyar színházak megkapják a megítélt támogatásokat – jelentette ki a Magyar Teátrumi Társaság elnöke. Vidnyánszky Attila úgy véli, a kőszínházaknak biztosított az anyagi háttér a működéshez, ugyanakkor a jegybevétel-orientált repertoárt működtető teátrumoknak és a szabadúszó művészeknek mentőövet kell nyújtani.
2020.11.10. 15:51

SZFE: megszólalt Vidnyánszky Attila és a hallgatók is

Február elsejétől új helyszíneken folytatódik az oktatás a Színház- és Filmművészeti Egyetemen – erősítette meg az InfoRádiónak az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke, aki erről egyelőre további részleteket nem közölt. A diákok kedden délután bejelentették, a blokádnak vége, de az ellenállás folytatódik.
2020.09.22. 17:04

SZFE: október 1-jétől sztrájk következhet

A Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói az oktatási ombudsmanhoz fordulnak, az egyetem dolgozói pedig szeptember 23-án kezdik meg a sztrájktárgyalást. Közben ellentüntetők jelentek meg az egyetem előtt.
2020.09.02. 12:03

Nem látszik megoldódni a SZFE körüli konfliktus

Autonómiát és az alapítványi kuratórium lemondását követelik a hallgatók, akik elfoglalták a Színház- és Filmművészeti Egyetem épületét. Vidnyánszky Attila szerint nem autonómiára, hanem párbeszédre van szükség.
2020.07.01. 18:57

Vidnyánszky Attila: a Városligeti Színház a társadalom egészének érdekét szolgálná

A fiatalok közül sokan járnak színházba, ennek ellenére a színházi előadások továbbra sem örvendenek nagy népszerűségnek az említett korosztály körében. Magyarországon még nincs egy olyan színház, ami kifejezetten nekik épült volna. Ezt az igényt szolgálná ki a megépítendő, ám a fővárosi vezetés által akadályozott, új teátrum.
2020.06.25. 19:49

Korábban indul az új évad a Nemzetiben

Már augusztus 3-án megkezdődik a következő szezon a Nemzeti Színházban, amelynek a most záruló évadban, a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet kihirdetéséig csaknem 75 ezer nézője volt.
2020.05.27. 15:16

Nagy produkciók sokaságával tér vissza a Nemzeti Színház

Kilenc bemutatót tervez a jövő évadban a Vidnyánszky Attila vezette budapesti teátrum, ahol mások mellett Márkó Eszter, Szász János, Eirik Stubo, Aleksandar Popovski és Rátóti Zoltán rendezését is láthatja majd a közönség. Az intézmény igazgatója az InfoRádiónak elmondta, már a színházban zajlanak a próbák.
2020.03.06. 13:23

Trianon-mű a Nemzeti Színházban - Vidnyánszky: Wass Albert munkája párját ritkítja

Pénteken mutatják be a Tizenhárom almafa című színdarabot a Nemzeti Színházban. Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező az InfoRádiónak elmondta, hogy a trianoni utótörténet Wass Albert művei, valamint korabeli dokumentumszövegek alapján kerül színre Szarvas József, Tóth Auguszta, Bodrogi Gyula és Rátóti Zoltán szereplésével.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018