INFORÁDIÓ
2021. május 6. csütörtök
Frida, Ivett

versenyképességi tanács

2020.02.06. 16:21

Attól tartanak a kerületek, hogy elemelik a pénzük harmadát

Veszélybe kerülhet a főváros és a budapesti kerületek gazdálkodása, ha a kormány elfogadja a Nemzeti Versenyképességi Tanács keddi ülésén felmerült javaslatokat - mondta az InfoRádióban a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének társelnöke.
2019.12.17. 15:24

Változás jöhet a babakötvényeknél

A kormány szeretné megőrizni a magyar gazdaság eddig elért eredményeit, az Európai Unió átlagos növekedési üteméhez viszonyított 2 százalékpontos előnyt, ezért február-márciusban olyan újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket kíván életbe léptetni, amelyek segítik a növekedési előny megtartását - mondta Varga Mihály a Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) ülése után.
2019.12.02. 15:36

Varga Mihály elárulta várakozásait

A magyar gazdaság idén éves szinten várhatóan 4,8 százalékkal bővül, jövőre a Pénzügyminisztérium 4 százalék körüli GDP-növekedést vár, a világgazdaság bővülése lassul, recesszió nem lesz, de a növekedés üteme mérséklődik - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülése után.
2019.02.28. 17:14

Pécset is érinteni fogja az M9-es?

A Versenyképességi Tanács közzétette azt a javaslatcsomagot, ami a magyar gazdaság élénkítésére szolgál. Ennek része az M9-es autópálya is, amely a legújabb tervek szerint érintené Pécset is.
2018.07.20. 08:49

Rajkai Zoltán: a szinkron és a felirat jól megfér egymás mellett

A Szinkron Alapszervezet közleményben reagált a Magyar Nemzeti Bank szakértőinek azon javaslatára, amely szerint a külföldi filmek feliratozását előtérbe kellene helyezni, ezzel elősegíthető lenne, hogy javuljon a magyarok nyelvtudása. Rajkai Zoltán színművész, az alapszervezet elnöke úgy látja: a felirat és szinkron közötti vita ma már nem jelent problémát, mindenki úgy tud filmeket és sorozatokat nézni, ahogyan szeretné. A magyar szinkron ugyanakkor nemzeti kulturális érték, amit védeni kell.
2018.07.10. 09:32

Fontos bejelentést tehet Varga Mihály

Varga Mihály pénzügyminiszter kedd délelőtt 10:40-kor sajtótájékoztatót tart a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülését követően.
2018.06.26. 13:50

Készül a versenyképességi javaslatcsomag

Programot indít a kormány a munkanélküliségtől leginkább sújtott két megyében, hogy segítsék az állástalanok mielőbbi belépését a munkaerőpiacra.
2018.05.24. 16:50

Kibővítik a Nemzeti Versenyképességi Tanácsot

Kibővítik a Nemzeti Versenyképességi Tanácsot, melynek a következő üléstől kezdve Varga Mihály pénzügyminiszter mellett a kormányzat részéről az innovációs és technológiai miniszter is tagja - ezt maga az érintett tárcavezető jelentette be az InfoRádió kérdésére. Palkovics László az új minisztérium céljairól beszélt.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018