INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

vecsei miklós

2019.12.21. 11:08

Vecsei Miklós: amit szeretettel nem lehet intézni, azt nem érdemes elintézni

Az integrációhoz szükséges a többségi társadalom részéről az elfogadás, lényeges, hogy "őszintén beszéljünk a problémákról, de ne erősítsük az előítéleteket" - mondta a romastratégia koordinálásáért felelős miniszterelnöki biztos a Népszava szombati számában megjelent interjújában.
2019.08.28. 06:00

Roma felzárkóztatás: kísérleti programok indulnak az országban

Az állam egyedül nem tudja, a roma közösségek pedig egyedül nem képesek megvalósítani a felzárkózást, ezért együtt kell működni - mondta Pintér Sándor belügyminiszter. Vecsei Miklós miniszterelnöki biztos arról beszélt: minden településben közös, hogy a fókuszban a gyermek van.
2019.05.12. 12:32

Vecsei Miklós a romastratégiáról: rettenetes a súly rajtunk

A nyomorúság parancsszóra meg pénzosztásra sem csökken, nagyon komoly lépéssorozatra van szükség - mondta Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, aki most lett a diagnózisalapú felzárkózási romastratégia előkészítésének és végrehajtásának koordinálásáért felelős miniszterelnöki biztos. A fogantatástól a foglalkoztatásig akarják felépíteni a programot, hogy a most születő roma fiatalok 2050-re a társadalom ragyogó tagjai legyenek.
2019.05.07. 13:52

Vecsei Miklós: a mai döntéseken múlik a 2050-es társadalom szerkezete

Május végéig készíti el első koncepcióját a romastratégia koordinálásáért felelős miniszterelnöki biztos. Vecsei Miklós az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: lényegében az összes minisztériummal együtt kell működnie. Szerinte nem szabad különböző programokat öt évig folytatni, ha menet közben látszik rajtuk, hogy nem jó az irány. Hozzátette: a 2050-es magyar társadalom szerkezete a mai döntéseken múlik.
2018.07.24. 15:27

Vecsei Miklós: szükség lenne olcsó munkásszállásokra

Nem még több menedékhelyet kell létrehozni, hanem bizonyos lakhatási támogatásokat kialakítani, hogy miután a szabálysértési törvény módosítása életbe lép, tudjanak hova menni az életvitelszerűen az utcán élő hajléktalanok – hangsúlyozta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke az InfoRádióban. Vecsei Miklós szerint a társadalom hozzáállásán is változtatni kell.
2017.12.05. 16:47

Másképp segítenek a legszegényebbeken

Új szemléletmód alapján próbál segíteni az öt legszegényebb településen az öt legnagyobb karitatív szervezet - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke.
2016.12.23. 18:15

Vecsei Miklós: a közmunka visszaszorítja az uzsorásokat

Az uzsorásoknak, szegregációnak kitett közösségek továbbra is segítségre szorulnak, a módszerek azonban sokrétűek lehetnek. - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke.
2016.12.22. 15:18

Vecsei Miklós: jól megszólítható a magyar társadalom

Olyan dolgokkal lehet leginkább segíteni a rászorulókat, amelyet magunk is szívesen fogadnánk - mondta az adventi adománygyűjtés hajrájában Vecsei Miklós, a Magyar Máltai szeretetszolgálat alelnöke. A teljes beszélgetést este 18 órától hallgathatják meg az InfoRádió Aréna című műsorában.
2016.11.02. 19:01

Vecsei: Emberi nyomorúságból hasznot húzni bűn

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy kormányhatározat alapján nyújt segítséget Tiszabőn és Tiszaburán, de ez nem azt jelenti, hogy az állam szociálpolitikája megbukott ezen a két településen – mondta a szervezet alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. A magyar hajléktalanellátó rendszerrel kapcsolatban Vecsei Miklós azt mondta: huszonhat év után még mindig azon vitatkozunk, hogy a közvetlen életveszélyben lévő hajléktalanokat el szabad-e vinni az utcáról.
2016.04.19. 14:31

„Aki egyszer hangszert vett a kezébe, nem fog fegyvert fogni”

Zenei esélyteremtő programja fennmaradásáért szervez adománygyűjtést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A Szimfónia Program hangszert, reményt és esélyt ad a legszegényebb családok gyermekeinek. A módszer nem tehetségeket keres, hanem a legelesettebbeknek nyújt kapaszkodót, hogy megerősítést kapjanak, javuljon az iskolai teljesítményük - összegezte a szolgálat alelnöke. Minden tízezer forint egy újabb gyermek számára teremt lehetőséget, hogy tovább tanulhasson.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018