INFORÁDIÓ 
2020. november 1. vasárnap
Marianna

vashegyi györgy

2020.09.12. 13:16

Vashegyi György az MMA feladatairól, a kultúra finanszírozásáról és a minőségi szemléletről

A művészettel nevelést tekinti egyik legfontosabb feladatának Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia újraválasztott elnöke, aki az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt előző hároméves ciklusa legfontosabb eredményeiről, arról, hogy a magyar művészet miért nem kellően eredményes, miként kell megragadni a fiatalokat, és milyen az, amikor a repülőből menet közben dobják ki a motort.
2020.09.08. 21:37

Vashegyi György: majdnem készen van a művészi életpályamodell

A következő 2-3 évben az ország keleti és nyugati régiójában is létre szeretnék hozni a Magyar Művészeti Akadémia „vidéki bázisait” - mondta programjáról az újraválasztott elnök, Vashegyi György az InfoRádiónak. Az elnök emellett a művészettel nevelésre, a hagyatékok gondozására, valamint a művészi életpályamodell folytatására is nagyobb figyelmet fordítana.
2020.08.31. 16:01

Átadták a Magyar Művészeti Akadémia 18 tagozati díját

Kitüntették például Egri Márta színművészt és Wagner Péter építészt is. Ezen a napon zárul az akadémia pályázata, ahol 850 millió forintot osztanak ki a korona vírus miatt nehéz helyzetbe került művészek, vagy művészeti intézmények számára.
2020.06.09. 21:20

Így osztják szét heteken belül a kultúra válságmilliárdjait

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által létrehozott egymilliárd forint keretösszegű gyorssegély mellett a kormány további 5 milliárd forintot fordít kultúratámogatásra - mondta az InfoRádiónak Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia és a Nemzeti Kulturális Tanács elnöke.
2017.10.13. 17:40

Az MMA új elnöke nem válik politikussá

Főállásban a Magyar Művészeti Akadémia elnökeként dolgozik majd, de továbbra is a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar művészeti vezetője lesz – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Vashegyi György. A karmester november 5-én váltja Fekete Györgyöt az elnöki székben.
2017.10.10. 13:00

Megvan az új MMA-elnök

Vashegyi György Liszt Ferenc-díjas karmestert választották a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) új elnökévé a szervezet keddi közgyűlésén a Pesti Vigadóban.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018