INFORÁDIÓ 
2020. október 22. csütörtök
Előd

várhelyi olivér

2020.05.14. 15:39

Várhelyi Olivér: élvezni fogja a bővítés az európai polgárok támogatását

Sikerült visszaállítani a bővítéspolitikát az európai politikai közbeszéd középpontjába – mondta Várhelyi Olivér az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosa beszélt a csatlkozási tárgyalások állásáról, a német alkotmánybíróság által okozott jogi helyzetről és a járványhelyzet várható lezárásáról is.
2020.05.13. 18:58

Várhelyi Olivér: a német ítélet nem előzmények nélküli, ám az üzenete példátlan

Kötelezettségszegési eljárást indíthat az Európai Bizottság a német kormány ellen egy alkotmánybírósági ítélet miatt, amely szembeszegül az Európai Unió Bíróságával – jelezték állásfoglalásaikban a brüsszeli bizottság vezetői. A német alkotmánybírósági döntés azonban nem előzmények nélküli, hívta fel a figyelmet az InfoRádió Aréna című műsorában Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosa.
2020.05.09. 21:40

Várhelyi Olivér: a járvány aláhúzza, mennyire támaszkodnunk kell egymásra

Magyarország 30 éve újra demokrácia és 16 éve az Európai Unió tagja - hangsúlyozta Várhelyi Olivér szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős uniós biztos az idén online térben rendezett Európa-nap magyarországi programjai sorában szombat este közzétett videóüzenetében.
2020.05.07. 16:33

Várhelyi Olivér: nagyon erős politikai üzenetet kapott a Nyugat-Balkán

A nyugat-balkáni országokkal tartott uniós csúcsértekezlet megerősítette a térség európai perspektíváját – fogalmazott az InfoRádiónak az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosa. Várhelyi Olivér hozzátette, a következő időszakban egy jelentős gazdaságfejlesztési tervvel is segítik a csatlakozási folyamatot.
2020.02.24. 13:33

"Több politikát" vinne a NATO-ba Mesterházy Attila

A politikus jelenleg a NATO parlamenti közgyűlésének elnöke, így egyeztetett Nancy Pelosi amerikai házelnökkel, Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral és Várhelyi Olivér magyar uniós bővítési biztossal.
2020.02.10. 22:10

Merkel: Németország és Magyarország közös úton jár - a nap hírei

Lát lehetőséget a megállapodásra a magyar kormányfő az uniós költségvetés ügyében a tagállamok között. Az eddiginél gyermekközpontúbbnak és gyakorlatorientáltabbnak tartja az új Nemzeti Alaptantervet a köznevelésért felelős államtitkár. Magyarországon és Európa-szerte is károkat és közlekedési fennakadásokat okozott a szélvihar. A nap legfontosabb hírei február 10-én.
2020.02.05. 14:55

Várhelyi Olivér: ez egy hitelesebb uniós bővítési javaslat

Az Európai Bizottság az uniós csatlakozási folyamat továbbvitele érdekében hitelesebbé, dinamikusabbá, kiszámíthatóbbá és politikailag megalapozottabbá kívánja tenni az eljárást - közölte Várhelyi Olivér szomszédságpolitikai és bővítési biztos a bővítési folyamat reformjáról szóló bizottsági előterjesztés bemutatásakor Brüsszelben.
2019.12.04. 20:07

Várhelyi Olivér: az EU-bővítés felgyorsításáról készít terveket az EB

Mindkét tagjelölt országgal, Albániával és Észak-Macedóniával is meg kell nyitni a csatlakozási tárgyalásokat még a Zágrábban, jövő májusban tervezett EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozó előtt - jelentette ki Várhelyi Olivér, a szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztos Brüsszelben, az Európai Parlament külügyi bizottságának ülésén szerdán.
2019.12.03. 18:25

Várhelyi Olivér: minél hamarabb meg kell nyitni a csatlakozási tárgyalásokat

Mivel a Nyugat-Balkán szerves része Európának, az Európai Uniónak hiteles csatlakozási perspektívát kell biztosítania a régió minden egyes országa számára - hangsúlyozta Várhelyi Olivér, a szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztos Brüsszelben, az Európai Parlament külügyi bizottságának ülésén kedden.
2019.12.02. 23:25

Bővítik a gyermekek után járó adókedvezmény mértékét - a nap hírei

Bővítené a gyermekek után járó adókedvezmény mértékét a kormány - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az uniós bővítési folyamat felgyorsítását várják az új Európai Bizottságtól a visegrádi négyek. Több pontos előterjesztést fogadott el a Magyar Tudományos Akadémia újragondolt küldetéséről a testület közgyűlése. A nap legfontosabb hírei december 2-án.
2019.11.29. 18:37

Gálik Zoltán: különösen fontos feladata és szerepe lehet a magyar biztosnak

A következő öt évben átalakulhat és felpöröghet az Európai Unió bővítési mechanizmusa – mondta az Arénában Gálik Zoltán. A Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint éppen ezért, vagyis az új rendszer kidolgozása miatt van különösen fontos feladata és szerepe az új Európai Bizottságban Várhelyi Olivér magyar bővítési biztosnak.
2019.11.27. 17:15

Von der Leyen név szerint is említette Várhelyi Olivért, nem is akárhogy

A klímaváltozás, a gazdaság megerősítése és a védelempolitika is hangsúlyosan szerepel az új Európai Bizottság programjában – mondta az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának a Bruxinfo főszerkesztője. Gyévai Zoltán hozzátette: a biztosi grémium vezetője Várhelyi Olivért annak a csapatnak az értékes tagjaként említette, amely Európa megerősítésén dolgozik majd.
2019.11.27. 12:35

Megszavazták az új Európai Bizottságot

Megszavazta az Európai Parlament (EP) szerdán az új összetételű, Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottságot, amelyben a magyar Várhelyi Olivér a bővítési és szomszédságpolitikai tárcáért lesz felelős.
2019.11.27. 10:05

Ezer és egy teendő zúdul azonnal Várhelyi Olivér és kollégái nyakába

Szerda délben szavaz az új összetételű Európai Bizottság jóváhagyásáról az Európai Parlament (EP) plenáris ülése Strasbourgban. A Bruxinfo elemzője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: az Európai Bizottság mögött álló több ezres adminisztráció nem cserélődik le, így az új politikusoknak az az egyik első feladata, hogy jó együttműködést alakítson ki velük.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018