INFORÁDIÓ
2021. április 19. hétfő
Emma

vámos györgy

2021.03.31. 11:26

A kereskedelmi szövetség nem tart állandósult kígyózó soroktól

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a húsvét után várható újranyitást követően csak egyes üzleteknél, és csak bizonyos időszakokban fordulhat elő, hogy a boltok előtt kell majd várakozni. Vámos György az InfoRádiónak azt mondta: megoszlanak majd a vásárlások időpontjai, és árucsoportonként, értékesítési csatornánként is változó, mikor, hányan keresik fel az üzleteket. A főtitkár hozzátette: az új szabályok – mint például a négyzetméter-alapú korlátozás – a járvány elleni védekezést szolgálják, betartásukért az üzemeltető lesz a felelős.
2020.12.23. 07:21

Megrohamozták az üzleteket a vásárlók

Megindult a vásárlók tömege az üzletekbe, a válság ellenére arra is van esély, hogy az ünnepek előtti költekezés eléri a tavalyi szintet - írta a Magyar Nemzet.
2020.12.13. 10:50

Így vásárolunk karácsony előtt

Az élelmiszerek forgalma várhatóan decemberben is nő majd a tavalyihoz képest, de az elmúlt években tapasztalt év végi kiugrás visszafogottabb lesz - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.
2020.12.10. 07:40

Vámos György: ha nincs bevásárlókocsi, nincs tömeg

Az üzletek saját hatáskörben dönthetnek arról, hogy korlátozzák-e a vásárlók számát a zsúfoltság elkerülése érdekében. Ezt úgy is megtehetik, hogy csökkentik a bevásárlókocsik számát, kocsi nélkül viszont nem lehet bemenni az eladótérbe – mondta az InfoRádiónak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.
2020.11.10. 14:49

Lesznek helyek, amelyeket a mostani zárás után többé nem lehet kinyitni

A kereskedelemben dolgozók részben jó hírt kaptak, hogy nincsenek a tavaszihoz fogható korlátozások, ám azok a munkavállalók, akik most elmozdulnak válságba került munkahelyükről, lehet, már nem visszacsábíthatók egy hónap múlva, ez pedig komoly átalakuláshoz is vezethet - vélik az InfoRádiónak nyilatkozó szakértők.
2020.10.27. 06:43

Újabb magyarországi szigorítás jöhet

Akárcsak a hatósági házi karantén, a kötelező bolti maszkviselés szabálysértése esetén is emelkedhet a vásárlókra kiróható ötezer forintos bírságösszeg.
2020.09.30. 10:10

Kötelező idősáv nélkül is léptek az idősek

Megosztotta a közvéleményt tavasszal a 65 év felettieket védő délelőtti vásárlási idősáv. Most, hogy a kormány nem változtat a megszokott körülményeken, egyre többen önként alkalmazzák a korábbi módszereket.
2020.06.03. 16:13

Nagyot kaszáltak pünkösdkor a kiskereskedők

A pünkösd előtti napokban húsvéthoz viszonyítva is élénkült a kiskereskedelmi forgalom, amely azonban csak a negyedik negyedévre szerezheti vissza korábbi lendületét.
2020.06.02. 06:27

Fordulat állt be az üzletekben

Visszatért az élet az áruházakba, egyre jobban megtelnek a kosarak, a pünkösdi hosszú hétvége előtt arányaiban sokkal többet és nagyobb összegekben vásárolt a lakosság, mint a húsvétot megelőző napokban - írta a Magyar Nemzet.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018