INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

választási rendszer

2020.02.07. 11:34

Így választanak majd Szlovákiában

Három és fél héttel a szlovákiai parlamenti választások előtt már meg kellett kapniuk a jelöltlistákat a választóknak. Ha ez mégsem történt meg, akkor az önkormányzathoz fordulhatnak. Az egyfordulós voksoláson a választók nem egy konkrét jelöltre, hanem egy pártlistára adják le a szavazatukat.
2017.09.23. 21:09

Összefogtak az ellenzéki pártok

Egy új és igazságos választási rendszer bevezetésének tervéről írtak alá megállapodást nyolc ellenzéki tömörülés - a Demokratikus Koalíció, az Együtt - a Korszakváltók Pártja, a Lehet Más a Politika, a Magyar Liberális Párt, a Magyar Szocialista Párt, a Modern Magyarországért Mozgalom, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt - képviselői szombaton Budapesten.
2017.04.15. 21:37

Gulyás Márton nekiment a választási rendszernek

A Szabadság téren felszólaló Gulyás Márton bejelentette: választási mozgalmat hív életre, amelynek év végére az az egyetlen célja, hogy arányos választási rendszert alakítson ki.
2017.04.03. 13:37

Ezért marakodik a magyar ellenzék

A Fidesz ellenállásán túl az ellenzéki pártok marakodása teszi esélytelenné, hogy a 2018-as országgyűlési választás előtt módosítsa az Országgyűlés a jelenlegi választási rendszert, ami már egy viszonylag szűk relatív többségből is jelentős, akár kétharmados győzelemhez segíti a győztes pártot – írja a Magyar Nemzet.
2016.11.10. 12:44

Így szabná át a választási rendszert az MSZP

Olyan, megyei listákon alapuló választási rendszerre tett javaslatot az MSZP, amelyben egyenes az arányosság a pártokra leadott szavazatok és a parlamenti mandátumok között. A párt által készített választási rendszert csütörtökön mutatta be Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, a párt országos elnökségének tagja.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018