INFORÁDIÓ
2021. június 23. szerda
Zoltán

uniós pénz

2021.06.01. 14:49

Vitályos Eszter: nem ragad be pénz az Európai Unióban

A Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően a tervek szerint csak Pest megyében 140 milliárd forintra lehet majd pályázni – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában.
2020.01.12. 08:01

Valós volt a veszély, ám kormányzati hajrával végül csak megúszta az ország

Gazdaságtörténeti szempontból is lényeges fejlemény, hogy Magyarország szinte a teljes hétéves uniós fejlesztési keretét le tudta hívni – írja elemzésében Weinhardt Attila, a Portfolio munkatársa, aki az InfoRádiónak azt mondta: a kormányzati munka mellett a projektgazdák szoros együttműködésére is szükség volt a csaknem 8 ezer milliárd forint összértékű uniós pályázati források lehívásához.
2019.11.14. 20:08

Uniós források: a magyar kormány bekalkulálta a pénzvisszatartást

Van olyan állapotban a magyar költségvetés, hogy amennyiben szükséges, átstrukturáljon bizonyos tételeket - mondta a pénzügyminiszter arra reagálva, hogy körülbelül 700 milliárd forint lehívását akadályozza az Európai Bizottság büntetés gyanánt - jelentős részben közbeszerzési szabálytalanságok miatt.
2019.01.02. 18:54

Sok pénz érkezett Brüsszelből

Rendkívül felgyorsult a karácsony körüli napokban az uniós pénzek brüsszeli átutalása Magyarországnak - írja a Portfolio.
2018.08.15. 07:07

Még idén dönteni kell a hét évre szóló összes uniós pénzről – lapszemle

A Népszava Balmazújváros hétvégén megválasztott független polgármesterével készített interjút. Az elmúlt időszakban elkezdődött a közfinanszírozott fogászatok felzárkózása – írja a Magyar Idők. A Pénzcentrum összeállítást készített Európa legnagyobb fagylaltkészítő nemzeteiről. Idén a hét évre szóló összes uniós pénzről döntést kell hozni – áll a Portfolióban. A Magyar Idők arról ír, hogy felhigult az ingatlanközvetítői piac. A Világgazdaság szerint kifizették az első kártérítést a légijáratkésésre kötött kiegészítő díjas biztosítás után.
2017.12.04. 16:57

A kormány megtervezte az uniós források felhasználását

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a magyar kormány az előző időszakhoz képest a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetés forrásainak felhasználását megtervezte és jó pénzügyi megállapodást kötött. Az ellenzék szerint presztízsberuházásra költöttek és a "haverok" kapták a megrendeléseket.
2017.12.04. 06:24

Parlamenti vita az uniós pénzek felhasználásáról

Az Országgyűlés ma zárja le előző héten kezdődött négynapos ülését. A képviselők több mint négy órában tárgyalhatnak a 2014-2020 közötti időszakban Magyarországnak járó uniós források felhasználásáról.
2017.04.01. 10:59

Látványos a különbség: a gazdaságunk uniós pénzek nélkül

Az EU-források beáramlása nélkül a magyar gazdaság 6%-kal kisebb lenne ,a lakossági fogyasztás hasonló mértékben maradna el a mostanitól, a beruházási szint pedig a mostaninak a kétharmada lenne - állapítja meg a KPMG és a GKI tanulmánya.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018