INFORÁDIÓ 
2020. október 27. kedd
Szabina

természettudományi múzeum

2020.09.26. 10:06

Bemutatták az első magyarországi dinoszaurusztojást

A pár centiméteres, ovális alakú, különös felülettel rendelkező tojásmaradvány az iharkúti ásatások során került elő, és vélhetően egy kistermetű ragadozó dinoszaurusztól származott.
2020.01.24. 13:15

Múzeumi költözés: megszólalt az Emmi is

Debrecenbe költözhet a Magyar Természettudományi Múzeum. Karácsony Gergely főpolgármester tárgyalásokat kezdeményez a kormány képviselőivel, hogy Budapesten maradhasson a rendkívül sérülékeny gyűjtemény, Debrecen ugyanakkor várja az intézményt.
2019.10.04. 20:22

A világ élvonalában a magyar asztrofotózás – íme a bizonyíték

Asztrotájképek, a Naprendszert és a galaxisokat megörökítő fotográfiák láthatóak a Magyar Természettudományi Múzeumban, a Csillag-képek című kiállításon. A szombaton nyíló és november 3-ig megtekinthető tárlat a Magyar Asztrofotós Egyesület tagjainak tavaly készült, 100 legszebb képét vonultatja fel. Francsics László, az egyesület elnöke, az év asztrofotósa nemzetközi díj győztese az InfoRádiónak elmondta, Magyarországon nagyon erős az asztrofotózási szakma, a világ élvonalában vannak a most kiállított képek is.
2018.05.13. 10:25

Szenzációs magyar őskrokodilt lehet majd megnézni

A Magyar Természettudományi Múzeumban állítják ki a Gerecsében megtalált különleges, 5 méter hosszú és 180 millió éves, tengeri életmódhoz alkalmazkodott őskrokodilt. A kutatók megállapították, hogy egy új őshüllő faj maradványiról van szó, így elnevezték Magyarosuchus fitosinak. A különleges állatról Ősi Attila paleontológus, a MTA Lendület Dinoszaurusz Kutatócsoportjának vezetője beszélt az InfoRádióban.
2017.05.01. 15:25

Most ébred az év emlőse

2017-ben az év emlőse a mogyorós pele. Az apró termetű, mogyoró színű rágcsáló ezekben a hetekben ébred téli álmából és ezzel egy időben elkezdődnek a fajt megismertető rendezvények is.
2017.02.03. 18:15

Zöld Éden – a köderdők rejtélyes lakói fotókon

Az esőerdők világát bemutató fotókból nyílik kiállítás pénteken "Zöld Éden" címmel a Magyar Természettudományi Múzeumban. A fotós, Fodor Ferenc negyed évszázada járja a köderdőket és fotózza különleges lakóit.
2016.11.18. 13:36

Denevér-gálával zárul az év állatának népszerűsítése

A Földművelési Minisztérium Vadonleső Programja és a Magyar Természettudományi Múzeum idén az év emlősének a magyarországi denevérfajokat választotta meg. A denevér év zárásaként a hétvégén nagyszabású eseménysorozatot rendeznek a múzeumban - mondta el az InfoRádiónak Bakó Botond Zoltán, a Vadonleső Program munkatársa.
2016.04.28. 17:40

Csubakka bevonul a tudománytörténetbe

Csubakkának kereszteltek el egy Pápua Új-Guineában felfedezett röpképtelen bogarat, amely a testét borító sűrű, szőrszerű kinövések miatt emlékeztette a kutatókat a Csillagok háborúja-filmek szőrős vukijára.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018