INFORÁDIÓ 
2020. április 9. csütörtök
Erhard

tartományi választás

2020.01.28. 12:08

Szakértő: Olaszországnak lesz kormánya, de nem lesz kormányzása

Olaszországban jelentősen megnehezítheti a kormányzást a hétvégi két regionális választás eredménye – mondta az InfoRádiónak nyilatkozó szakértő. A koalíció - létszámában jelentősebb - pártja, az Öt Csillag Mozgalom támogatottsága ugyanis tartományi szinten eltűnt.
2020.01.27. 15:10

Ötvenszázalékos jobboldali győzelem Olaszországban

A vasárnapi választás a jelek szerint "döntetlennel" zárult. A jobboldal a szavazás előtt úgy vélte, a baloldali kormány sorsa is eldőlhet. Giuseppe Conte azt mondta, ő mindenképpen marad. Salvini vasárnap azt mondta, nem a jobboldal hibázott, hanem a baloldal erőszakos.
2020.01.27. 06:43

Nem tört át Matteo Salvini pártja az olasz tartományi választáson - még

Az este 11 órai urnazáráskor rendelkezésre álló exitpoll-adatok szerint a baloldal jelöltje Stefano Bonaccini 47-51 százalék között teljesített, miközben a Matteo Salvini vezette jobboldal színeiben indult Lucia Borgonzoni 44-48 százalék között állt Emilia Romagna tartományban.
2018.10.29. 06:02

Merkelék levonták a következtetéseket Hessen után

Javítani kell a német szövetségi kormány teljesítményén - hangsúlyozták vasárnap este a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) és a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetői a Hessen tartományban rendezett helyi törvényhozási (Landtag-) választáson elszenvedett veszteségekből adódó tanulságot levonva.
2018.10.15. 06:56

Elvesztette abszolút többségét a CSU

A Keresztényszociális Unió maradt ugyan a legerősebb párt, de csak a szavazatok 37,4 százalékát kapta az öt évvel ezelőtti 48 százalék helyett. Koalíciós partnere, a Szociáldemokrata Párt mélypontra került a voksok alig tíz százalékával. A tartományi választás nagy nyertesei az ellenzéki Zöldek.
2018.09.05. 06:03

Nagy fordulat jöhet a német belpolitikában

Bajorország már évtizedek óta a kizárólag a területén működő Keresztényszociális Unió kormányzása alatt áll. Azonban a menekültkérdés bajor földön is beleszólt a politikai erővonalak alakulásába, ezért országos érdeklődés kíséri a jövő hónap közepén esedékes tartományi választás kimenetelét, mert ez mindenképpen intő jel lehet Angela Merkel kancellár számára is.
2017.05.07. 18:24

Exit poll: Angela Merkel pártja kapta a legtöbb szavazatot

Az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) kapta a legtöbb szavazatot a németországi Schleswig-Holstein tartományban vasárnap tartott helyi törvényhozási (Landtag-) választáson a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) urnazárás után közzétett eredménye szerint.
2016.09.19. 06:15

Minden eddiginél gyengébb eredménnyel nyertek a szociáldemokraták

A német szociáldemokrata párt (SPD) története leggyengébb fővárosi eredményével, a szavazatok 21,6 százalékával végzett az első helyen a berlini tartományi törvényhozási (képviselőházi) választáson a hétfő hajnalban közzétett előzetes hivatalos végeredmény szerint. Történelmi mélypontra zuhant az eddigi koalíciós társ, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) választói támogatottsága is, és az Angela Merkel kancellár vezette párt ellenzékbe szorulhat. A választás nagy nyertese az SPD-től balra álló Baloldal és a CDU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD).
2016.09.05. 21:44

Erre készülnek Merkel legyőzői

Konstruktív ellenzéki munkára készül a németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományi gyűlésében (Landtag) az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt, és nem zárja ki, hogy a 2017-es szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás után szövetségi szinten kormányzati felelősséget vállal - hangzott el Berlinben a schwerini Landtagba az előző napi választás révén bekerült párt vezetőinek sajtótájékoztatóján.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018