INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

takács szabolcs

2019.07.18. 19:08

A magyar brexitügyi biztos bízik a britek szavában

Brexitügyekért felelős miniszteri biztosként folytatja munkáját Takács Szabolcs. A fideszes politikus az InfoRádiónak a többi között azt hangsúlyozta: a kormány megvédi a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok jogait.
2019.04.09. 17:18

Takács Szabolcs: a magyar kormány nem áll semmilyen konstruktív megállapodás útjába

Magyarország nem áll semmilyen konstruktív megállapodás útjába az Egyesült Királyság európai uniós kilépési határidejének esetleges újabb halasztása kapcsán, ha az esélyt ad a rendezett brit kiválásra - közölte magyar újságíróknak adott telefonos interjújában kedden Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár.
2019.01.24. 18:23

Mi lesz a hazánkban élő britekkel brexit esetén?

Bármilyen brexitforgatókönyv is valósuljon meg, a magyar kormány biztosítja az itt élő britek jogait – mondta el az InfoRádiónak a Miniszterelnökség Európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára, miután a Marriott Hotelben a brit nagykövettel együtt erről Budapesten élő brit állampolgárokat tájékoztattak.
2018.11.12. 21:30

A magyarországi jogállamiság is téma volt Brüsszelben

Magyarország semmiféle politikai nyomásgyakorlás, vagy kötelezettségszegési eljárás megindítása ellenére sem fog változtatni álláspontján, amely szerint a tömeges migráció negatív jelentség, azt már az Európai Unió külső határánál meg kell állítani - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára hétfőn Brüsszelben.
2018.09.14. 15:43

Takács Szabolcs: az uniós büdzsé jelentősen megkurtítaná az agrártámogatásokat

Kicsi az esélye, hogy még ebben az európai parlamenti ciklusban megállapodás szülessen a 2021 utáni uniós költségvetésről – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Miniszterelnökség Európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára. Takács Szabolcs a Sargenti-jelentés utáni helyzetről is beszélt.
2018.06.25. 15:10

Takács Szabolcs: nem az uniós költségvetés gyors elfogadása a lényeg

A következő hétéves költségvetésről is tárgyalnak a jövő heti európai uniós csúcson. Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: az állam- és kormányfők elsősorban arról döntenek, hogy gyorsan elfogadják-e a tervezetet. Beszélt arról is, hogy fontos eldönteni: ki határoz arról, hogy valaki menedékkérő-e vagy migráns.
2016.11.15. 20:52

Megállapodtak a hétéves uniós költségvetési keret félidei felülvizsgálatáról

Megállapodás született a hétéves uniós költségvetési keret félidei felülvizsgálatáról, amely kiszámíthatóságot ad egy olyan helyzetben, amikor az Európai Uniónak a már korábban elfogadott regionális és kohéziós politikáinak biztosítása mellett az új kihívásokra is megfelelő költségeket kell fordítania - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az általános ügyek tanácsa keddi ülését követően Brüsszelben.
2016.10.18. 19:09

EU-csúcs: Magyarország kérte a kötelező kvótákra utaló rész törlését a nyilatkozatból

Mivel tudható, hogy a migránsok legtöbbje illegálisan tartózkodik Európában, Magyarország kérte az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozóján elfogadandó nyilatkozatból a kötelező elosztási kvótákra utaló szövegrész törlését - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára kedden Luxembourgban.
2016.07.01. 10:23

Takács Szabolcs: "Nem az uniós tagságról kellene népszavazást tartani"

A Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára nem tartja kizártnak, hogy akár 2020-ig is elhúzódhat Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépése. Takács Szabolcs az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a közösség más tagállamának nem az EU elhagyásáról kellene népszavazást tartania.
2016.06.30. 19:06

Államtitkár: akár 3-4 évig is eltarthat, mire Nagy-Britannia kilép

Az uniós ügyekért felelős államtitkár szerint hosszú tárgyalási folyamatra kell felkészülni Nagy-Britanniával a kilépésről, szerinte az eljárás akár 2019-ig, 2020-ig is eltarthat. A Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára szerint azt sem lehet kizárni, hogy Nagy-Britanniában valamikor előrehozott választásokat tartanak. Takács Szabolcs az InfoRádió Aréna című műsorában előnyösnek nevezte, hogy péntektől egy olyan állam látja el az EU soros elnökségi feladatait, amelynek hasonló az álláspontja migrációs kérdésekben, mint Magyarországé.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018