INFORÁDIÓ
2021. május 6. csütörtök
Frida, Ivett

társasági adó

2021.04.22. 11:35

Fogynak az adóparadicsomok nyújtotta előnyök

Április elején hatályba lépett az OECD-nek az a standardja, amely eredményeként az adóhatóságok rálátást kaphatnak az adóparadicsomokban bejegyzett társaságok tevékenységére és azok legfontosabb pénzügyi adataira. Bár még kérdéses, hogy a NAV ezeket az információkat mire fogja felhasználni, de több, előszeretettel használt adóminimalizálási módszernek is vége lehet.
2020.03.14. 08:36

Koronavírus – részletfizetést és halasztást is kérhetnek a cégek

Adófizetési kedvezményt vagy részletfizetést kérhetnek azok a cégek, amelyek a koronavírus-járvány hatása miatt bevétel kiesést könyvelnek el - mondta az InfoRádiónak az RSM adóüzletág-vezetője. Fajcsák Gábor kiemelte, hogy a magyar adótörvények lehetőséget adnak erre. Március 16-a az iparűzési adóelőleg befizetésének határideje, május pedig a társasági adó bevallás időszaka.
2019.09.25. 06:00

Vége az evának, íme a menekülési útvonalak

Az adótanácsadó szerint többségében a kisadózó vállalkozások tételes adóját, vagyis a katát fogják választani azok a vállalkozások, amelyek most még a jövőre megszűnő eva szerint adóznak.
2019.05.14. 06:34

Gyakori hibákra figyelmeztet a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétette a 2018-ban, a társasági adóalapra és adókedvezményre, az innovációs járulékra és a rehabilitációs hozzájárulási adóra vonatkozó szabályokat nem megfelelően alkalmazó adózók ellenőrzésekor tapasztalt jellemző hibákat.
2018.06.05. 07:07

Vezetőcserék az egészségügyi igazgatásban – lapszemle

A Magyar Idők szerint ellentmondások vannak Gyárfás Tamás legújabb vallomásában. Tavaly több mint 600 milliárd forinttal nőtt az adóbevétel a 2016-os adatokhoz képest – írja a Világgazdaság. A Népszava arról ír, hogy komoly vezetőcsere folyik az egészségügyi igazgatásban. Az elöregedő társadalom visszavetheti a nyugdíjas korú életszínvonalat – figyelmeztet a Portfolio. A Magyar Idők cikke szerint 10-15 százalékkal csökkenhet a Magyarországnak szánt kohéziós forrás. Még mindig kiugró a munkavédelmi szabálytalanságok aránya a magyar cégeknél – áll a Világgazdaság cikkében.
2017.01.29. 20:40

Hiába csökkent a társasági adó, az "alattomos" iparűzési miatt még mindig sok a teher

Hiába a társaságiadó-csökkentés, az iparűzési adó miatt az összes adóterhelés még mindig magas - véli a WTS Klient partnere, nemzetközi adótanácsadó. Lambert Zoltán az InfoRádióban azt mondta: az iparűzési adó egy átlagos társaságnál legalább háromszorosa a társasági adónak, de olyan is van, amelyiknél a tízszerese.
2016.11.23. 08:00

Milyen következményekkel jár a bérmegállapodás?

Vegyes a fogadtatása a minimálbér emelésének, illetve a járulék- és társasági adó csökkentésének. Az InfoRádió által megkérdezett elemzők az aggodalmak egy részét nem tartják reálisnak.
2016.05.31. 07:07

Ma még bevallhatja

Május 31-én - azaz ma - van a társaságiadó-bevallás és az elektronikus beszámoló letétbe helyezésének és közzétételének határideje - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
2016.05.20. 11:26

Nyakunkon az újabb adóbevallási határidő!

Az egyszeres és kettős könyvvitelt vezető adózóknak május 31-ig kell benyújtaniuk a 2015-re vonatkozó társaságiadó-bevallásukat és letétbe helyezni, illetve közzétenni az elektronikus beszámolójukat - figyelmeztet a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal (NAV).
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018